İsveçli ırkçı vekil Peygamber Efendimize hakaret etti!

İsveç Meclis Adalet Komite Başkanı ve ırkçı milletvekili Richard Jomshof'ın sosyal medya hesabından Peygamber Efendimiz (s.a.v) hakkında yaptığı hakaret içeren paylaşımlar tepki aldı.

Ekleme: 28.07.2023 15:42:21 / Güncelleme: 28.07.2023 16:12:15 / Dünya
Destek için 

İsveç Meclis Adalet Komite Başkanı ve ırkçı milletvekili Richard Jomshof'ın sosyal medya hesabından Peygamber Efendimiz (s.a.v) hakkında yaptığı hakaret içeren paylaşımlar ülkede ana muhalefetten tepki aldı.

Polis ise İsveç Parlamentosu önünde de Kur'an-ı Kerim yakmayı talep eden kişilere izin verdi.

İsveç Meclis Adalet Komite Başkanı ve aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) Milletvekili Richard Jomshof, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını önlemek için İsveç'te yaşayan Müslümanlardan gelen diyalog çağrılarına sosyal medya hesabından verdiği yanıtta Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren ifadelere yer verdi.

Ülkede ana muhalefet Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Magdalena Andersson, bu paylaşıma tepki göstererek, Jomshof'un derhal Meclis Adalet Komite Başkanlığından istifa etmesi gerektiğini belirtti.

"Jomshof krizi derinleştiriyor ve istifa etmesi gerekiyor"

Andersson, "Jomshof birçok kez kitap yakma olaylarını kışkırttı ve İslam dünyasıyla doğrudan çeşitli polemiklere girdi. İsveç'in güvenliği için Richard Jomshof, Adalet Komitesi Başkanı görevini derhal bırakmalı." ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti Dış Politika Sözcüsü Morgan Johansson da Aftonbladet gazetesine yaptığı açıklamada, Jomshof'un görevinde kalamayacağını ve istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

İslam dünyası ile İsveç arasında yaşanan kutsal kitap yakma krizine dikkati çeken Johansson, Jomshof'un krizi derinleştirdiğini ve görevinden istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer ise Jomshof'un paylaşımına yorum yapmayacağını ve kendisinden başkasının sorumluluğunu almayacağını dile getirdi.