Ettehiyyatü duası okunuşu! Ettehiyyatü duası Arapça yazılışı, Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu! Ettehiyyatü duası anlamı nedir?

Ettehiyyatü duası namazda okunan dualardandır. Her iki rekatta bir okunan Ettehiyyatü duasının arapça bilmeyenler türkçe okunuşunu merak ederken kimileri de anlamını merak etmektedir. Şafii ve Hanefi mezbhebine göre biraz farklılık gösterilen Ettehiyyatü duasını öğrenmek isteyenler araştırma gereği duymaktadır. Peki Ettehiyyatü duası okunuşu! Ettehiyyatü duası Arapça yazılışı, Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu! Ettehiyyatü duası anlamı nedir? İşte ayrıntılar...

Ekleme: 28.07.2023 14:49:47 / Güncelleme: 28.07.2023 14:56:00 / İslam
Destek için 

Ettehiyyatü duası namaz ibadetini yerine getirenler için çok önem arz ederken anlamını da merak ediyorlar. Ettehiyyatü duası mezhepler tarafından farklı okunabiliyor, çok büyük farklılıklar olmasa da bazı kelimeleri farklıdır. Bunun nedeni de mezheplerin dayandığı farklı hadislerin ve bu hadislerde geçen duaların olmasıdır. Bütün bu Ettehiyyatü duaları okunabilir, bir sakınca yoktur. Peki Ettehiyyatü duası okunuşu! Ettehiyyatü duası Arapça yazılışı, Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu! Ettehiyyatü duası anlamı nedir? İşte ayrıntılar...

Ettehiyattü duasının okunuşu 

(Hanefilere göre)

Ettehiyyâtu lillâhi ve’s-salevâtu ve’t-tayyibâtu esselâmu ‘aleyke eyyuhe’n-nebiyyu ve rahmetullâhi ve berakâtuhû esselâmu ‘aleynâ ve ‘alâ ‘ıbâdillâhi’s-salihîn. Eşhedu en lâ ilâhe illallâh ve eşhedu enne Muhammeden ‘abduhû ve rasûluh.

Ettehiyyatü duası arapça okunuşu!

Ettehiyattü duasının okunuşu 

(Şafii)
Et-tehiyyatü El-mübarekâtü Es-salevatü Et-tayyibatü lillahi
Es-selamü aleyke eyyühen-nebiyyü ve rahmetullahi ve berekâtühü 
Es-selamü aleyna ve ala ibadillah-is-salihin. 
Eşhedü el-la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Resulullah.

Ettehiyyatü duasının anlamı nedir?

“Selam, rahmet ve bütün güzellikler, her türlü dil, beden ve mal ile yapılan ibadet Allah’a mahsustur. Ey Peygamber! Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun. Selâm bizlere ve Allah’ın sâlih kullarına olsun. Ben şahadet ederim (kesinlikle bilirim) ki, Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şahadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allah’ın kulu ve Resûlüdür.” (Ebu Dâvûd, “Salât”, 182. I, 591)