Elektrik ve suyu kesilen taziye evinde cenaze sahipleri mağdur oluyor

Siirt merkez Barış Mahallesi'nde borcu nedeniyle elektrik ve suyu kesilen Barış Mahallesi Taziye Evi'nde cenaze sahipleri mağdur oluyor.

Ekleme: 27.07.2023 18:40:07 / Güncelleme: 30.08.2023 13:51:50 / Röportaj / Siirt Haberleri
Destek için 

Barış mahallesi Taziye Evinde gerçekleşen her cenaze için ayriyeten elektrik ve su ücreti ödedikleri halde elektrik ve su ücretinin yatırılmadığını bu nedenle de elektrik ve suyun kesildiğini iddia eden cenaze sahipleri, yaşadıkları sıkıntıya İLKHA'ya anlattı.

Uzun zamandır klimaların çalışmaması nedeniyle arıza yaptıklarını ve hatta kuşların klimalarda yuva yaptığını ifade eden cenaze sahipleri, havaların da ısınmasıyla birlikte taziye evinde sıcaktan dolayı oturulamadığını, misafirlere de sıcak su vermek zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmaları talebinde bulundu.

"Elektrik ve suyumuz yok! Klimalar çalışmadığı için kuşlar yuva yapmış"

Bekir Keleş

Taziye Evi'nde bayanlar için ayrılmış bölümün içler acısı halini anlatan taziye sahibi Bekir Keleş, "Dün dayımı kaybettik, dünden beri elektrik ve suyumuz yok, klimalar çalışmıyor. Elektrik ve su olmadığı için de bayanları eve yollamak zorunda kaldık. Dün elektriği açtık ama DEDAŞ gelip kapattı. Tankerle su getirdiler ama klimalar çalışmıyor. Uzun zamandır klimalar çalışmadığı için kuşlar yuva yapmışlar. Bizler zaten her cenaze yaptığımızda elektrik ve su ücreti ödüyoruz ama borç ödenmediği için elektrik ve su kesiliyor. Belediye yetkililerinden ricamız taziye evine sahip çıksınlar. Erkekler taziye evinde ama bayanlar 2 kilometre uzakta cenaze sahibinin evine gidiyor. Çok sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde şikâyetini dile getirdi.

"Belediye veya Valilik bu konuda yardımcı olsa çok iyi olacak"

Hasan Çiçek

Dünden beri elektrik ve sularının olmadığını ifade eden Hasan Çiçek, "Bayanların yeri yok, lavabolarda su akmıyor, dünden beri perişan haldeyiz. Bayanlar taziye için buraya geliyor ama yerleri çok kötü olduğu için başka yere gönderiyoruz. Oturacak yer, halılar, sandalyeler yok. Masa olmadığı için evden halı getirmişiz onların üzerinde misafirlere yemek veriyoruz. Belediye veya Valilik bu konuda yardımcı olsa çok iyi olacak, dünden beri elektrik ve su sıkıntısı çekiyoruz. Misafirler taziye evine gelip perişan oluyorlar. Klimalar da çalışmıyor, misafirlere sıcak su veriyoruz. Havalar çok sıcak olduğu içinde içerde durulmuyor, mecburen dışarı çıkıyoruz. Her taziyede 350-400 arasında elektrik ücreti ödediği halde bunu karşılığını göremiyoruz. Çok perişan oluyoruz. Yetkililerinden çözüm bekliyoruz." çağrısında bulundu."  (İLKHA)

İlgili Galeriler