Midyat’ta hükümlülerin kamu yararına çalıştırılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı

Mardin Midyat’ta hükümlülerin kamuya yararlı ücretsiz olarak çalışma tedbirlerine ilişkin iş birliği protokolleri üç ilçenin Kaymakamlık ve Belediyeleri ile imzalandı.

Ekleme: 27.07.2023 18:15:09 / Güncelleme: 27.07.2023 18:18:51 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediye Başkanlığı, Dargeçit Kaymakamlığı, Dargeçit Belediye Başkanlığı, Gercüş Kaymakamlığı ve Gercüş Belediye Başkanlığı arasında Denetimli Serbestlik Tedbiri altında bulunan hükümlülerin kamuya yararlı işte ücretsiz olarak çalışma tedbiri yükümlülüğüne ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.  

Midyat Belediyesi Estel Han Kent Müzesinde düzenlenen iş birliği imza protokolü, Midyat Kaymakamı ve Dargeçit Kaymakam vekili Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Gercüş Kaymakamı Vekili Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Gercüş Belediye Başkan vekili Hüseyin Aslan ile Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, arasında imzalandı.  

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah yaptığı açıklamada, dünyada ve ülkemizde büyük yıkıntılar bırakan Covid-19 salgını nedeni ile 3 yılı aşkındır Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde tedbir altında bulunan yükümlüler kamuya yararlı ücretsiz çalışma tedbirlerini izinli ve çalışmadan geçirmiş olduklarını söyledi.  

Başsavcı Gürgah, "15 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan 7456 sayılı kanun ile 01/08/2023 tarihinden itibaren Açık Ceza İnfaz kurumlarında ve Denetimli Serbestlik tedbirleri altında bulunan hükümlüleri COVİT-19 izinleri sonlanacaktır. Bu kapsamda, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kamuya yararlı çalışma tedbirine tabi olunacak yükümlülerin çalıştırılabilmesi için, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediye Başkanlığı, Dargeçit Kaymakamlığı, Dargeçit Belediye Başkanlığı, Gercüş Kaymakamlığı ve Gercüş Belediye Başkanlıkları arasında iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirdik. İmzalanan iş birliği protokolleri ile 01/08/2023 tarihinden itibaren denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler kamuya yararlı ücretsiz çalışma tedbirine tabi tutulacaktır. Böylelikle yükümlülerin topluma vermiş oldukları zararı kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalışarak geri ödemesini, yükümlünün toplum ile içe içe kalarak, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amaçlanmıştır. Ayrıca yükümlüler bölgemizin tarihi ve turistik alanlarında çalışmak suretiyle turizme destek vermeleri hedeflenmektedir. İmzaladığımız bu iş birliği protokolünün hayırlı olmasını dilerim." dedi.  

İmza töreninde; Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, Koruma Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu ve kurum Şefi Veysi Gültekin hazır bulundu. (İLKHA)

İlgili Galeriler