HAMAS, Nablus şehitlerinin Kimliklerini açıkladı

HAMAS, Dün işgalci siyonistler tarafından bulundukları aracın kurşuna dizilmesi sebebiyle şehit olan 3 Filistinlinin kimliğini açıklayarak onların El-Kassam Tugayı mücahitlerinden olduğunu duyurdu.

Ekleme: 26.07.2023 11:05:05 / Güncelleme: 26.07.2023 11:10:28 / Güncel
Destek için 

İşgalci siyonistler, dün 3 Filistinlinin bulunduğu aracı kurşuna dizmiş, içinde bulunanlar ise şehit olmuştu.

Daha sonra HAMAS yetkililerinin yaptığı açıklamada, kendilerine saldıran işgalci siyonistler tarafından şehit edilenlerin kimliklerinin Saad Mahir El-Harra (43), Behçet Ali Selame (33) ve Nureddin Teysir El-Arıda (32) olduğu belirtildi.

Şehitlerin El-Kassam Tugayları Mücahitlerinden olduğu kaydedilen açıklamada, mücahitlerin Mescid-i Aksa'yı savunmak ve Kudüs'te nöbet tutanlara destek olmak için yola çıktıkları, Filistinlilere işgalci Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'te düzenlemeye hazırlandıkları bayrak yürüyüşüne karşı koymak için seferber olmaları çağrısı yapıldı.

Öte yandan En-Necah Üniversitesi İslami Kitle Öğrenci Grubu tarafından yayımlanan bildiride ise "Batı Şeria kaynayan bir volkan gibidir. Tüm Filistin topraklarında işgal sona erene kadar ateş sönmeyecek. Direniş seçeneği; Filistin'i özgürlüğüne kavuşturacak, Filistin topraklarından, Kudüs'ten ve Mescid-i Aksa'dan işgali söküp atacak tek yoldur. Ey işgalciler topraklarımızda size yer yok. Kırılgan devletiniz direnişin darbeleriyle yıkılacak ve yok olacaksınız." İfadelerine yer verildi. (İLKHA)