Deprem bölgesinde tarım tekrar başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde tarımsal üretimin tekrar ayağa kaldırılması için çalışmalar ilk günden itibaren devam ederken, hasar gören sulama altyapıları Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından onarılıyor.

Ekleme: 26.07.2023 11:04:34 / Güncelleme: 26.07.2023 11:04:34 / Ekonomi
Destek için 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ), 11 ili etkileyen depremler sonrası başladığı sulama altyapı projelerinin bakım ve onarımı çalışmalarının büyük bölümünü tamamlayarak tarım topraklarını tekrar suyla buluşturuyor.

Bölgede, toplam 56 kilometre uzunluğundaki kanaletlerde bakım ve onarım çalışması yürütüldü. 12,4 kilometrelik sulama kanalı imalatı ile 1,2 kilometrelik işletme bakım yolu onarımı tamamlandı.

Bu kapsamda Hatay'da bakım onarım çalışması yürütülen toplam 45 kilometre uzunluğundaki kanaletler çiftçilerin hizmetine sunuldu. Yarseli sulamasında yaklaşık 4 bin adet (yaklaşık 20 kilometre) düşük kanalet montajı yapılarak sulamaya hazır hale getirildi. Kırılan kanaletlerin ayak ve semerleri yenilenerek montajı yapıldı.

AA

Etiketler: