Norveç hükümetinin siteleri siber saldırıya uğradı

Norveç hükümetinin önemli bir siber güvenlik olayında 12 bakanlığın veri platformlarını hedef alan yeni saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Ekleme: 24.07.2023 18:55:06 / Güncelleme: 24.07.2023 18:57:18 / Dünya
Destek için 

İLKHA'nın haberine göre Norveç Yerel Yönetim ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Sigbjorn Gjelsvik, yaptığı açıklamada 12 bakanlığın veri platformlarının siber saldırıya uğradığını söyledi.

Saldırıların faillerinin henüz belirlenemediğini belirten Gjelsvik, Bakanlığa bağlı bir kurum olan Güvenlik ve Hizmet Teşkilatı'nın (DSS) tatildeki tüm personelinin acil olarak geri çağrıldığını, ihlalin etkisini kontrol altına almak ve azaltmak için çalıştıklarını söyledi.

Gjelsvik, "İçinde bulunduğumuz güvenlik politikası durumu, ekstra uyanık olmamız ve bu konulara yüksek öncelik vermemiz gerektiği anlamına geliyor." dedi.

DSS Direktörü Erik Hope, saldırıdan derin endişe duyduğunu belirterek, bunun benzeri görülmemiş bir olay olduğuna dikkat çekti.

Hope, "Bu olayı çok ciddiye alıyoruz. Tedarikçilerimizden birinin yazılımında daha önce bilinmeyen bir güvenlik açığını ortaya çıkardık. Bu güvenlik açığı bilinmeyen bir kişi tarafından istismar edildi. Şimdi bu güvenlik açığını kapattık. Saldırının arkasında kimin olduğu ve boyutu hakkında bir şey söylemek için henüz çok erken" dedi.

Başbakanlık, Savunma Bakanlığı, Adalet ve Acil Durum Hazırlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın farklı bir bilgi teknolojisi platformu kullandıkları için saldırıdan etkilenmediği belirtildi.