Nemrut Krater Gölü'ndeki ayıları vatandaşlar besliyor

Bitlis’in Tatvan ilçe sınırlarındaki Nemrut Krater Gölü Kalderası’nda yaşayan ve her yıl yenim doğumlarla sayıları artan ayıları vatandaşlar elleriyle besliyor.

Ekleme: 24.07.2023 14:45:04 / Güncelleme: 24.07.2023 14:46:43 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Nemrut Krater Gölü Kalderası’na gelen doğaseverler, ülkenin farklı kentlerinden gelen yerli turistler, yöre halkı, yanlarında getirdikleri yiyecek ve meyveleri ayı yavrularına veriyor.

Vatandaşların ilgi odağı haline gelen ayıların kameraya ilginç görüntüleri yansıyor. Pikniğe gelen vatandaşlar ve doğaseverler, yavru ayılarla fotoğraf çekerek o anı ölümsüzleştirmeye çalışıyor.

Edirne'den geldiğini belirten ziyaretçilerden Engin Görürüm, ilk kez geldiği Nemrut Krater Gölü'nde yavru ayılarla karşılaştığını, böylesi bir doğa harikasına hayran kaldığını, buranın kıymetinin bilinmesini istedi.

Ziyaretçilerden Ömer Kurt ise, daha önce kalderaya geldiğini, fakat ayılarla ilk kez karşılaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kurt, "Nemrut Krater Gölü'ne arkadaşlarımızla birlikte kamp yapmaya geldik. Ayıların burada olduğunu duymuştuk ama ilk defa bir ayı gördük burada. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler ayıları ilgiyle izleyip, fotoğraf çekiyorlar. Bu Nemrut'tun görünmeyen gizli yüzüdür. Yanımızda getirdiğimiz ekmekleri veriyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler