Afganistan Başbakan Yardımcısı Hanefi: Kurumlarımızdaki şeffaflık bölge ülkelerine model olacak

Afganistan İslam Emirliği İdari İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdusselam Hanefi, Sayıştay Başkanı Muhammed Muhsin'le yaptığı görüşmede, Afganistan yönetiminin bölge ülkelerine şeffaflık konusunda model haline geleceğini söyledi.

Ekleme: 23.07.2023 22:25:04 / Güncelleme: 23.07.2023 22:41:01 / Dünya
Destek için 

7 Eylül 2021'de Afganistan'da ilan ettikleri yeni hükümetle yönetimi devralan İslam Emirliği, güvenliği sağladıktan sonra ülkedeki yolsuzluk, rüşvet ve uyuşturucuyla mücadele gibi alanlarda dikkat çeken sonuçlar almaya başladı.

İdari İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi, Sayıştay Başkanı Muhammed Muhsin ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Sayıştay Başkanı Muhsin, yolsuzlukla mücadelede yakaladıkları trendi ve idari işlerde oluşturdukları şeffaflık projelerini verilerle Başbakan Yardımcısı Hanefi'ye sundu.

Muhsin, İslam Emirliği'nin iktidara gelmesinden bu yana idari yolsuzluğun ortadan kaldırıldığını ve devlet dairelerinde şeffaflığın sağlandığını söyledi.

Çabalarının tüm devlet birimlerinde şeffaflık için çok önemli olduğunu söyleyen Sayıştay Başkanı Muhsin, müfettişlerin, usulsüzlüklerin yönetilmesini sağlamak için sık sık kontroller yaptıklarını aktardı.

Muhsin, İslam Emirliği liderlerinin direktifleri ile tüm bakanlıklarda ve dairelerde şeffaflığı sağlamak ve yolsuzlukla mücadele etmek için sıkı bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Hanefi ise, Sayıştay'ın yolsuzlukla mücadelede elde ettiği başarı ve şeffaflığı sağlama konusundaki performansına övgüde bulundu.

Hanefi, Afganistan yönetiminin bölge ülkelerine şeffaflık konusunda bir model haline gelebilmesi ve devlet işlerinin daha iyi yönetilebilmesi için Sayıştay yetkililerinden daha fazla gayret göstermelerini istedi.

Sayıştay gibi kurumların gece gündüz çabaları sayesinde devlet dairelerinde idari yolsuzluğun ortadan kaldırıldığını belirten Mevlevi Hanefi, kurumlarda şeffaflığın kısa sürede yerleştirilmesinin bunun yeni yönetim için büyük bir onur olduğunu söyledi. (İLKHA)