Banyonuzu Dizayn Ederken Aklınızda Bulunması Gereken 5 Nokta

-

Ekleme: 21.07.2023 22:10:32 / Güncelleme: 25.07.2023 13:52:36 / Tanıtım
Destek için 

Mükemmel bir banyo dekorasyonu yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Bunun için mutlaka profesyonel olarak destek almanız gerekmiyor. Sadece bazı önemli detaylara dikkat etmeniz durumunda tamamen zevklerinize uygun bir banyo dekorasyonu yapmanız mümkün olacaktır. Eğer siz de yakın zamanda banyonuzu yeniden dizayn etmeyi düşünüyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken detayları ve püf noktalarını hemen sizlere aktaralım.

1. Renk Seçimi Çok Önemli!

Öncelikle renk seçimini asla gelişigüzel yapmamanız gerektiğini belirtelim. Banyolarda renk seçimi son derece önemlidir ve banyonun nasıl bir atmosfer sunacağını da belirler. Eğer küçük bir banyo alanına sahipseniz olabildiğince açık renklerin ağırlıkta olmasına dikkat edin. Koyu renkler mekanın daha küçük görünmesini neden olabilir. Dolayısıyla kullanacağınız seramikleri de bu bilgiyi dikkate alarak seçmenizde fayda var.

Beyaz ya da krem tonları mekanın daha ferah görünmesini sağlar. Kahve tonları ise banyolarda daha sıcak ve samimi bir ortam havası yaratır. Kırmızı tonları enerji verirken mavi tonları da sakinleştirme özelliğine sahiptir. Renklerin insanlar üzerindeki etkilerine dikkate alarak seçim yapmanız istediğiniz banyo stilini elde etmeniz adına önem taşıyor.

2. Banyoların Olmazsa Olmazı Banyo Dolaplarıdır!

Elbette banyonuzda düzenli ve temiz bir görünümün hakim olmasını isterseniz. Bunun için mutlaka banyo dolabı kullanmanız gerekiyor. Banyoda muhafaza edeceğiniz eşyaların dolap içerisine yerleştirilmesi durumunda dağınık görünüm tamamen ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte kullanacağınız eşyaların elinizin altında olması da banyonun kullanım konforunu artırır. Banyo dolabı seçimini ise titizlikle yapmanız gerektiğini unutmayın.

Seçeceğiniz dolabın neme ve suya dayanıklı olması, banyoda genel olarak hakim olan dekorasyona uygun olması, kullanışlı olması ve geniş bir depolama alanı sunması başlıca kriterleriniz olmalıdır. Tüm bu beklentileri karşılayan tasarımları ise VitrA Online internet sitesinde bulabilirsiniz. En uygun VitrA banyo dolabı fiyatları için siteye uğramanız yeterli oluyor, hem dolap modellerini hem de fiyatları detaylıca gözden geçirerek size en uygun olanı anında belirleyebilirsiniz.

3. Aksesuar Seçimini Yaparken Dekorasyon Tarzını Dikkate Alın!

Banyolarda mutlaka bulunması gereken çeşitli aksesuarlar vardır. Diş fırçalığı, sabunluk, tuvalet kağıtlığı gibi banyo aksesuarları artık çok daha geniş bir model ve renk seçeneği sunmayı başarıyor. Bu özellik sayesinde banyonuza uygulayacağınız dekorasyon stilini en uyumlu olan modelleri kolayca seçebilirsiniz.

Ahşap materyallerden metal malzemelere kadar pek çok farklı üretim malzemesi kullanıldığından sadece aksesuar seçiminiz ile bile muhteşem bir banyo görüntüsü yaratmanız mümkün olabilir. Elbette tercih edeceğiniz banyo aksesuarlarının kullandığınız banyo dolabına ve seramiklere de uygun olması büyük bir önem taşıyor. Bu uyumu yakalamanız durumunda banyonuza yepyeni bir atmosfer kazandırmanın haklı gururunu yaşayabilirsiniz. Aksesuar seçimi yaparken size sunulan sınırlı sayıda model ile yetinmek zorunda değilsiniz. VitrA Online internet sitesine tıklamanız durumunda çok daha fazla sayıda model karşınıza çıkıyor ve zevklerinizi de dikkate alarak banyo aksesuarı seçimi yapabiliyorsunuz.

4. Banyoda Mutlaka Ayna Olmalı!

Tahmin edebileceğiniz gibi banyolarda mutlaka bulunması gereken malzemelerden bir diğeri de banyo aynasıdır. Suya, neme ya da buhara dayanıklı olarak üretimi gerçekleştirilen banyo aynalarını tercih etmeye özen gösterin. Bu tasarımlar genellikle banyo dolabı üzerine yerleştiriliyor.

Duvara monte edilerek kullanılabilen tasarımlar da seçenekleriniz arasında yer alıyor. Kendinden aynalı olarak tasarlanan banyo dolabı modellerine seçmeniz durumunda ekstra bir ayna kullanımına ihtiyacınız olmayacaktır. Eğer en şık lavabo aynası fiyatları hakkında fikir sahibi olmak isterseniz VitrA Online internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

5. Yeni Nesil Klozet Takımlarını Gözden Geçirin!

Banyoyu dekore ederken aynı zamanda eskimiş olan eşyalardan kurtulmak istiyorsanız klozeti de değiştirmeniz gerekebilir. Yeni nesil klozet takımları, küçük ya da büyük fark etmeksizin, tüm banyo modellerine anında uyum sağlıyor. Renk açısından da geniş bir seçenek yelpazesi sunabilen yeni nesil klozetler banyonuzda daha modern bir atmosfer yaratmanızı sağlar. Bu nedenle dekorasyon çalışmalarına başlamadan önce VitrA Online internet sitesine uğrayarak yeni klozet modellerine gözden geçirmeniz sizin için faydalı olabilir.