Gaziantep'te ağır hasarlı binada bir kişi ölü olarak bulundu

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'in, dün oluşturdukları tehlike nedeniyle yetkilileri uyardığı ağır hasarlı bir binada bir kişi ölü olarak bulundu.

Ekleme: 21.07.2023 19:15:05 / Güncelleme: 21.07.2023 19:16:37 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası ağır hasar tespiti yapılan ve boşaltılan binaların oluşturdukları risk nedeniyle yıkım çalışmalarının hızlandırılması çağrısında bulunmuştu.

Kentte yapılan çalışmalarda hasar gören binaların tespit edilerek yıkım kararı alınmasına rağmen, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmasının yavaş ilerlemesinin vatandaşlar için tehlike arz ettiğini belirten Göçer, bir an önce yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söylemişti.

Göçer'in, dün oluşturdukları tehlike nedeniyle dikkat çektiği ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bir binada bugün bir kişi ölü olarak bulundu.

Olay, Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve yıkım kararı çıkan apartmandaki kuyuda bir kişinin olduğunu gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bölgeye gelen ekipler yaptıkları kontrolde kuyuya düşen kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Çevredekiler tarafından hurdacı olduğu iddia edilen ve kimliği henüz belirlenemeyen kişinin cenazesi yapılan incelemelerin ve tamamlanan işlemlerin ardından otopsi işlemleri yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. (İLKHA)