Keşan'da 45 gün yetecek su rezervi kaldı

Edirne’nin Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçede en fazla sadece 2 ay yetecek kadar sur rezervinin kaldığına dikkat çekerek halkı tasarrufa çağırdı.

Ekleme: 21.07.2023 17:55:05 / Güncelleme: 21.07.2023 17:59:05 / Güncel / Edirne Haberleri
Destek için 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçenin su ihtiyacının büyük bir bölümü karşılayan Kadıköy Barajı'nda yalnızca 4 milyon metreküp su kaldığını söyledi.

Bunun da en fazla sadece 2 ay yetecek kadar rezerv olduğu anlamına geldiğini ifade eden Helvacıoğlu, "Çok yakında barajdan su almak için kullandığımız bacalarımız, su seviyesinin düşmesiyle iş göremez hale gelecek ve platform kurup pompa yoluyla su almaya başlayacağız." dedi.

Helvacıoğlu, "Öte yandan sıcak havaların etkisi gitgide artıyor ve korkarız ki artmaya devam edecek. Bu noktada da vatandaşlarımızdan su tasarrufu yapmalarını önemle arz ediyoruz. Unutmayalım ki, bilinçsiz kullanım nedeniyle yalnızca 45 gün sonra Keşan’ın yarısına su veremeyebiliriz; hatta gelecekte bir damla suya bile muhtaç kalabiliriz." uyarısında bulundu. (İLKHA)