Afganistan İslam Emirliği'nden AB'nin yaptırım kararına tepki

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin perşembe günü Afganistan İslam Emirliği'nin üç yetkilisine karşı aldığı yaptırım kararı ülkede tepkiyle karşılandı.

Ekleme: 21.07.2023 17:30:05 / Güncelleme: 21.07.2023 17:33:55 / Dünya
Destek için 

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, AB'nin Emirlik yetkililerine yönelik aldığı yaptırım kararının hiçbir tarafın çıkarına olmadığını söyledi.

Malvarlıklarının dondurulması, AB ülkelerine seyahat yasağı ve birlik topraklarından geçiş yasağı gibi maddeleri içeren yaptırım kararına tepki gösteren Sözcü Mücahid, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, yaptırım kararları yerine etkileşim ve diyalog kanallarının açık olmasının tüm tarafların yararına olacağını belirtti.

Eğitim Bakanı Mevlevi Habibullah Ağa, Adalet Bakanı Abdulhakim Şer'i ve Yüksek Mahkeme Başkanı Abdulhakim Hakkani hakkında alınan yaptırım kararını eleştiren Mücahid, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afganistan İslam Emirliği'nin bazı yetkililerinin Avrupa Birliği'nin yaptırım listesine alınması hiçbir tarafın çıkarına değil. Baskı ve yaptırımlar yerine etkileşim, diyalog ve anlayış kullanılmalıdır. Afganlara karşı başarısız deneyimlerin tekrarlanması ve dayatılan politikalar bugüne kadar sonuç vermemiştir." (İLKHA)