Muttaki: Bölgeyle ticari bağları güvence altına almak bizim için dış politika önceliğidir

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, bölge ülkeleriyle ticari ilişkileri genişletmenin ve bölgeyi ticaret yoluyla birbirine bağlamanın İslam Emirliği'nin dış politikasının başında geldiğini söyledi.

Ekleme: 19.07.2023 17:05:03 / Güncelleme: 19.07.2023 17:06:51 / Dünya
Destek için 

Kabil'de düzenlenen İmam Ebu Hanife 2. Ulusal ve Uluslararası Expo ve Ticaret Fuarı'nda konuşan Muttaki, Afganistan İslami Emirliği'nin dış politikasının ekonomi odaklı olduğunu belirterek, bu politika çerçevesinde ticaret ve transit hacmini artırmak, büyük bölgesel ekonomik projeleri uygulamak ve ülkelerine yatırım çekmek istediklerini söyledi.

İş sürecini kolaylaştırmanın ve modern altyapı oluşturmanın İslam Emirliği'nin en önemli programlarından biri olduğunu belirten Muttaki, tüm yerli ve yabancı yatırımcılardan Afganistan'a yatırım yapmalarını isteyerek ülkede yatırım için gerekli koşulların sağlandığını kaydetti.

Fuarda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı (MOIC) yetkilileri ise Afganistan'da çeşitli sektörler için yatırım kolaylıkları sağlandığını dile getirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Kudretullah Cemal, "Mevcut durum yatırım için uygun, artık sistemde güvenlik, şeffaflık var ve yabancı yatırımcılar ülkeye yatırım yapabilir." ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Yatırım Odası yetkilileri de ülkedeki ekonomik faaliyetler için uygun koşulların sağlandığına dikkat çekerek İslami Emirliği'n her zaman siyasi konuların iş dünyasını gölgelemesini engellemeye çalıştığına vurgu yaptı. (İLKHA)