HAMAS'tan siyonist işgalcilere uyarı!

HAMAS, siyonist işgal rejimine; Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri provokatif baskınlara ve Mescid-i Aksa'yı bölme planlarına son vermeleri uyarısında bulundu.

Ekleme: 19.07.2023 10:40:04 / Güncelleme: 19.07.2023 10:42:51 / Güncel
Destek için 

HAMAS Hareketi, yaptığı açıklamada, Filistin halkının söz konusu planların hayata geçirilmesine izin vermeyeceklerini ve Mescid-i Aksa'yı her türlü yolla savunacaklarını bildirdi.

Açıklamasında, "Mescid-i Aksa davamızın adresi, dini ve siyasi inancımızın bir parçası olmaya devam edecek" diyen HAMAS, Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da nöbet tutanlara övgüde bulundu.

Baskınlara karşı Mescid-i Aksa'da tutulan nöbetlerin yoğunlaştırılması çağrısında bulunan HAMAS, Arap halkalarından ve İslam ümmetinden de topraklarını ve başta Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerini işgalden kurtarana kadar Filistin halkının direnişine destek olmalarını istedi.

Dün sabah Yahudi işgalciler el-Meğaribe Kapısı'ndan girerek yine Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi ve provokatif tavırlar sergileyerek avluda dolaştı.

Dünkü baskın sırasında Mescid-i Aksa'daki Rahmet Kapısı yakınlarında da provokatif eylemlerine devam eden siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planı için zemin hazırlıyor.

(İLKHA)