Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yaz okullarına yoğun ilgi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açılan yaz okulu öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Ekleme: 18.07.2023 18:40:04 / Güncelleme: 18.07.2023 18:45:38 / Eğitim / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Okulların tatil olmasıyla beraber Gaziantep'teki tüm camiler ile Kur'an kurslarında, okullarda, sosyal tesisler ile gençlik merkezlerinde büyük bir coşku ile başlayan yaz Kur'an kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Çocuklar Koşun Haydi Şimdi Yaz Kur'an Kursu Vakti" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te il, ilçe müftülükleri ve çeşitli STK'lar tarafından açılan yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken, çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir katılım gösteriyor.

Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar ve gençler, aynı zamanda kendileri için oluşturulan spor ve sosyal alanlarda da güzel vakit geçiriyorlar.

Yaz Kur'an kursları kapsamında Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği de çocukların ve gençlerin yaz tatilini iyi değerlendirmeleri için kent genelindeki 3 okulda kurs açtı.

Hafta içi sabah başlayıp öğle saatinde sona eren yaz Kur'an kursunda çocuklar ve gençler, büyük bir aşk ve şevkle Kur'an-ı Kerim, ilmihal, siyer, fıkıh ve adaplar eğitimleri alıyorlar.

Dini eğitimlerin yanı sıra sosyal etkinliklerin de yapıldığı kursa katılan çocuklar ve gençler, yaz tatilini en iyi şekilde değerlendiriyorlar.

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Muhammet Ata Yaçin, "Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği olarak toplumun ıslahı ve ihyası için çalışmalarımıza toplumu İslamileştirmeye ve toplumun değerlerini tekrar kazandırma noktasındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Peygamber Sevdalıları olarak siyer sınavı çalışmalarımız ile toplumun birçok kesimine ulaşabildik, kutlu doğum ve mevlidi nebi etkinliklerimiz ile insanlara ulaşıp Allah resulünün muhabbetini sevgisini hayatının güzelliklerini insanlara ulaştırabildik, şu anda Geleceğin Değerleri yaz okulu etkinliğimiz adı altında ortaokul ve lise öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli geçirebilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"Müslüman gençlik için dinlenme yoktur"

Müslüman gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmesini istediklerini dile getiren Yaçin, "Yaz tatilleri Müslümanlar için çalışma ve kendilerini geliştirme vakitleridir, çünkü Müslümanlar hayatlarının sonlarına kadar daima bir meşakkat içerisinde olmalıdırlar. Yaz tatilli içerisinde öğrencilerimize Geleceğin Değerleri Projemizin adı altında Fıkıh, Siyer, Kur'an-ı Kerim, Adaplar, çeşitli etkinlikler ve geziler ile yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaçin, hafta içi beş gün süren "Geleceğin Değerleri" projesinin pazartesi gününden cuma gününe kadar 09.00 ile 12.30 saatleri arasında devam edeceğini söyledi.

"Neslin ihyası ve geleceğe umut olabilmesi için çalışıyoruz"

Neslin ihyası ve geleceğe umut olabilmesi için çalışmaya devam etiklerini belirten Yaçin, "Gençlik farklı bir şekilde evrilmeye çalışılırken, farklı bir yöne döndürülmeye çalışılırken, Peygamber Sevdalıları olarak Müslüman gençliği tekrar kurtarmaya, gençlerimizi kendi değerlerine kavuşturmaya, İslami bir hayata yönlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

Yaçin, gençlerin Kur'an-ı Kerim, Siyer, Fıkıh ve Adab-ı Muaşeret derslerini daha iyi kavramaları için çalışımlara devam edeceklerini belirtti.

Kursa gelme nedenlerini anlatan öğrenciler, yaz tatillerini boşa geçirmek istemediklerini, burada Fıkıh, Siyer, Adab-ı Muaşeret ve Kur'an-ı Kerim derslerini öğrendiklerini belirterek bunu organize eden Peygamber Sevdalıları Derneğine teşekkürlerini iletti. (İLKHA)

İlgili Galeriler