Ali Tarhan- HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Teşkilatı, "Gençlik Şöleni" kapsamında Belgrad Ormanı'nda düzenlediği programda gençleri bir araya getirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katıldığı programda gençler, gönüllerince eğlendi. Güllerle karşılanan Yapıcıoğlu; masa tenisi oynadı, penaltı atışı düzenledi. Gençlerle muhabbet eden Yapıcıoğlu, daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.
"KENDİ KIYMETİNİZİN FARKINDA OLUN"
Yapılan programda gençlerle bir araya gelen Yapıcıoğlu yaptığı konuşmada, "Sevgili gençler, durumun farkında olalım. İfsat projelerinin ne yapmaya çalıştığını bilen gençler olarak sizin sorumluluğunuz büyüktür. Samimiyetin azaldığı, insanların alabildiğince dünyevileştiği ve maddileştiği bir zaman diliminde insanın iki yönlü olduğunu bilen gençler olarak yani iki kanatla ancak uçabileceğini bilen gençler olarak; insanın sadece maddeden ibaret olmadığını bir de işin manevi olduğu, ruhunun doyurulması gerektiğini bilen gençler olarak sizin en büyük sorumluluğunuz ortaya iyi bir örneklik koymaktır, koyabilmektir. Kendi kıymetinizin farkında olun çünkü gerçekten bu işin şuurunda, bilincinde olan ve bu işi yapmaya çalışan insanların sayısı çok azdır. Az olan şey değerlidir. Çakıl taşı çoktur, kıymeti yoktur. Ama yakut, zümrüt gibi değerli taşlar çok az olduğu için değerlidir. Altın belki diğer bazı madenlere göre daha yumuşaktır; onun değeri sadece renginin sarı olmasından gelmiyor. Altının değerli olmasının nedeni onun az bulunur bir şey olmasıdır. Siz kendi değerinizin farkında olun. İşin bilincinde olan, kendisini tamamen akıntıya bırakmamış ya da rüzgârın önündeki kuru yaprak gibi sağa sola savrulmayan gençler değerli gençlerdir. Sadece bedenini doyurmaya çalışan maddi yönden meselelere yaklaşıp o yönüyle kendisini geliştirmeye ya da o yöndeki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan gençlerden farklı olarak işin mana ve manevi boyutunu idrak eden ve o yönde kendisini geliştirmeye çalışan gençler olarak ayrışıyorsunuz. Bu duruşunuzu, renginizi, kokunuzu diğer gençlere vermek gibi bir sorumluluğunuz var. Bunu nasıl yapabileceğiz? Bunun için şunu unutmayın; insanlara bu durumu sözle anlatmaktan ziyade yaşantınızla yani kavli değil fiili olarak kendi davranışlarınızla bunu topluma ve kendi akranlarınıza göstermeniz gerekir." dedi.
"GÜNDE EN AZ BİR SAATİNİZİ OKUMAYA AYIRIN"
Gençlerin kendilerini iyi yetiştirmek için her gün okumaya zaman ayırması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, "Az da olsa iki sayfadan ne çıkar demeyin. Az da olsa mutlaka ama mutlaka her gün bir şeyler okuyun. 2 sayfa demişken bunu tembelliğe vurup iki sayfa yeter demeyin. Okumaya zaman bulmadığınızda minimum iki sayfa ama eğer zamanınız varsa günde en az bir saatinizi okumaya ayırın. Bir saatlik hızınız neye yetiyorsa okuyun. Hem kendinizi hem toplumu hem de akranlarınzla bir araya geldiğinizde onların teşhis edebildiğiniz kadarıyla ihtiyaç hissettikleri şeyler neyse o konuda kendinizi iyi yetiştirin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: ‘TOPLUMUN UMUDU AHLAKLI GENÇLERDİR’
Hz. Peygamber'in "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." hadis-i şerifini aktaran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bizim ahlaklı gençlerimize ihtiyacımız var. Toplumumuzun daha iyi noktalara gelmesine katkı sağlayacaksınız. Sizler bizim umudumuzsunuz. Ahlaklı gençlerden mahrum kalan toplumlar umudunu yitirirler. Ama biz umutluyuz, sizler varsınız." ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde 2016'dan bu yana yürütülen "Yazımda Kardeşlik Var" yaz kampı programı, bu yıl 11 ili etkileyen deprem bölgesinden öğrencilerin katılımıyla İstanbul'da yapıldı. Büyük Çamlıca Camisi Konferans Salonu'nda düzenlenen kampın kapanışında İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu. Programda kampa katılan öğrencilerin İstanbul'daki etkinlik ve gezilerine ilişkin görüntüler izlenerek, şiirler ve ilahiler okundu. Öğrencilerin tiyatro gösterisi de sahnelendiği programda sorulan soruları bilen öğrencilere hediyeler verildi.
İYİLİĞİ YAPAN, İYİLİK YOLUNDA KOŞAN, KÖTÜLÜKTEN UZAK DURAN AHLAKLI GENÇLER…
Programın kapanış konuşmasını yapan Erbaş, kardeşliğin insanlara Allah'ın bir emri olduğunu, bu yüzden kampın adının "Yazımda Kardeşlik Var" olarak belirlendiğini söyledi. İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in de kardeşlik ve güzel ahlakın önemini öğrettiğini anlatan Erbaş, "Her birinizin bulunduğunuz ortamlarda, öncelikle ailenizde iyiliği yapan, iyilik yolunda koşan, kötülükten uzak duran ahlaklı gençler olarak yer almanızı arzu ediyoruz." diye konuştu.
"AHLAKLI GENÇLERDEN MAHRUM KALAN TOPLUMLAR UMUDUNU YİTİRİRLER"
Hz. Peygamber'in "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." hadis-i şerifini aktaran Erbaş, "Bizim ahlaklı gençlerimize ihtiyacımız var. Toplumumuzun daha iyi noktalara gelmesine katkı sağlayacaksınız. Sizler bizim umudumuzsunuz. Ahlaklı gençlerden mahrum kalan toplumlar umudunu yitirirler. Ama biz umutluyuz, sizler varsınız." ifadelerini kullandı. Öğrencilerin deprem bölgesinde şehit olan kardeşleri bulunduğunu belirten Erbaş, "Sizin yakınlarınız, bizim yakınlarımızdır." diyerek, vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi. Erbaş, yaralı depremzedeleri ziyaret ettiklerine değinerek, onlar için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak depremin ilk günü bölgeye ulaştıklarını aktaran Erbaş, "Deprem yaşayan kardeşlerimizin, sizlerin yanında idik. Bugün de sizlerin yanındayız. Yarın da hep sizin yanınızda olacağız inşallah. Çünkü biz sizi çok seviyoruz. Son nefesimize kadar birliğimiz, beraberliğimiz devam edecek inşallah. Rabbim her türlü afetten, depremden selden, felaketlerden hepimizi, milletimizi, vatanımızı, devletimizi muhafaza eylesin inşallah." diye konuştu. (AA)