Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve BM Genel Sekreteri Guterres'e tahıl anlaşmasının devamı için mektup gönderdi.

Ekleme: 17.07.2023 23:11:33 / Güncelleme: 17.07.2023 23:27:02 / Güncel
Destek için 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'e tahıl anlaşmasının devam etmesini isteyen mektup gönderdiğini söyledi.

Zelenski mektubunda, "Tahıl Anlaşması Rusya olmadan da devam edebilir. Rus çılgınlığından korunmalıyız." ifadelerini kullandı.

Zelenski, Dışişleri Bakanlığına, Birleşmiş Milletler ve Türkiye'ye, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi'ni Rusya'sız sürdürmeye hazır oldukları yönünde yanıt vermeleri için resmi sinyalleri hazırlama talimatı verdiğini duyurmuştu.

Karadeniz Tahıl Girişimi'ne ilişkin 2 anlaşma olduğunu, birinin Ukrayna, Türkiye, BM arasında, diğerinin Rusya, Türkiye ve BM arasında olduğunu belirten Zelenski, "Dolayısıyla Rusya (anlaşmayı) durdurduğunu söylediğinde BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres ve Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ile anlaşmayı bozuyor. Bizimle değil. Bizim onlarla hiçbir anlaşmamız yoktur." ifadelerini kullanmıştı.