Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid'den Muharrem ayı törenlerine ilişkin açıklama

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Şii vatandaşların Muharrem ayı törenlerini yapmalarında engelleyici hiçbir unsurun bulunmadığını, güvenlik güçlerinin gerekli tüm önlemleri aldığını duyurdu.

Ekleme: 17.07.2023 20:30:06 / Güncelleme: 17.07.2023 20:33:16 / Dünya
Destek için 

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, ülkede yaşayan Şii vatandaşların düzenleyecekleri dini törenlere ilişkin sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamasında, bazı medya kanallarında törenlere ilişkin yapılan olumsuz haberlerin gerçekleri yansıtmadığına vurgu yapan Sözcü Mücahid, İslam Emirliği'nin dini törenlerin düzenlenmesinde engelleyici hiçbir tutumunun olmadığını belirtti.

Mücahid, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Muharrem ayında Şii vatandaşlar tarafından düzenlenen özel törenler için İslam Emirliği'nin güvenlik organları tam güvenlik önlemleri almıştır ve Şii dini törenlerinin serbestçe yapılması sağlanmaktadır.

Şii vatandaşların yerleşim yerlerinde bulunan tüm alanlarda, dinlerinin gerektirdiği toplantılar ve törenler düzenlenebilir. Ancak daha fazla güvenlik sağlamak ve önlem almak amacıyla büyük toplantılar veya gruplar halinde yapılan hareketlilik sınırlı olabilir. Bu konuda Şii alimlerin görüşleri alınmış ve onların istekleri doğrultusunda hareket edilmiştir.

Bu konuda bazı medya organlarında yayınlanan haberler ve endişeler gerçeği yansıtmamaktadır. İslam Emirliği, dini azınlıkları desteklemekte ve onlara ibadetlerini ve dini törenlerini özgürce gerçekleştirmelerine izin vermektedir." (İLKHA)