ABD'de 70 milyon kişi, Kanada'daki yangınlardan etkilenecek!

Kanada’da devam eden orman yangınlarından çıkan dumanın, rüzgarın etkisiyle bu hafta yine ABD’ye ulaşarak 12 eyalette yaklaşık 70 milyon kişiyi etkilemesi bekleniyor.

Ekleme: 17.07.2023 20:21:29 / Güncelleme: 17.07.2023 20:21:29 / Dünya
Destek için 

Cafer Selçuk

New York Valisi Hochul, New York şehrinde hava kalitesinin tehlikeli seviyeye inmesi durumunda telefon mesajları ile halkı uyaracaklarını kaydederek hastanelere de solunum yollarına bağlı rahatsızlıklarda artış için hazır olmaları talimatının verildiğini vurguladı.

"New Yorklular, Kanada'daki orman yangınlarından çıkan dumanın bu hafta eyaletimizin hava kalitesini etkilemesine bir kez daha hazır olmalı." uyarısında bulunan Hochul, New Yorklulara kendilerini ve sevdiklerini korumak için gerekli önlemleri almaları çağrısı yaptı.

70 milyon kişinin olumsuz etkilenmesi bekleniyor
Hava durumu uzmanları, Montana eyaletinden Vermont’a kadar ülkenin çoğunlukla kuzeyindeki yaklaşık 12 eyaletin, Kanada’dan gelecek dumandan etkileneceğini belirtiyor.

Özellikle Chicago, Detroit, New York, St. Louis ve Cleveland gibi büyük şehirleri etkisi altına alması beklenen duman nedeniyle yaklaşık 70 milyon kişinin yaşadığı bu bölgede hava kalitesinin ve görüş mesafesinin azalacağı tahmin ediliyor.

ABD Hava Tahmin Merkezi, dumanın doğu yakasında hafta ortasına kadar kalmasının beklendiğini, öte yandan haziran başında ABD’yi ilk kez etkisi altına aldığı dönemdeki kadar “tehlikeli” olmayacağını bildirdi.