Kanada'daki orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

Kanada’da aylardır etkili olan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ekleme: 14.07.2023 20:30:06 / Güncelleme: 14.07.2023 20:36:59 / Dünya
Destek için 

Kanada’daki orman yangını söndürme çalışmalarına, başka ülkelerden gelenlerle birlikte 3 binin üzerinde itfaiyeci katılıyor.

Güney Kore, Meksika, Portekiz, Avustralya, Yeni Zelanda, Şili, Kosta Rika, İspanya, Güney Afrika ve ABD'den 1600'ün üzerinde itfaiyeci, Kanada'nın orman yangınlarıyla mücadelesine yardımcı olmak için Ontario, Quebec, British Columbia ve Alberta eyaletlerine konuşlandırıldı.

Ülkedeki orman yangınları, ABD'yi de etkilemeye devam ediyor. Orta Batı'dan Doğu kıyısına kadar ABD nüfusunun üçte birinden fazlası, Kanada orman yangını dumanından kaynaklanan hava kalitesi uyarıları altında.

Kanada'daki orman yangınlarından çıkan dumanlardan, ABD’de 120 milyon kişinin etkilendiği, ülke nüfusunun önemli bir kısmının "çok sağlıksız" olarak sınıflandırılan kötü hava kalitesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Kanada’da nisandan bu yana irili ufaklı 3 bin 500’ün üzerinde orman yangını meydana geldi. Resmi verilere göre, bu rakam, 10 yıllık sezon ortalaması olan 2 bin 751 yangın sayısının oldukça üzerinde. Ülkede bir uçtan diğer uca devam eden yangınlarda, halen çoğu kontrol dışı olan 700’e yakın aktif yangın bulunuyor.

Yangınlarda şu ana kadar 9 milyon hektardan fazla ormanlık alan yandı. (İLKHA)