İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid: Afganistan'da kalıcı istikrar için birliğe ihtiyaç var

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Afganistan halkı arasında birlik olmadıkça uzun süreli istikrarın sağlanamayacağını söyledi.

Ekleme: 14.07.2023 12:50:04 / Güncelleme: 14.07.2023 13:02:53 / Dünya
Destek için 

Herat vilayetindeki temaslarını sürdüren Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, ülkedeki kalıcı istikrar ve sorunları çözmek için Afganistan'daki farklı etnik gruplar arasındaki ilişkiyi sürdürmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Çok sayıda yetkilinin katıldığı bir programda konuşan Sözcü Mücahid, İslam Emirliği'nin, Afganistan topraklarında yaşayan farklı etnik milletleri yeniden bir araya getirmeye çalıştığını belirterek, Afganistan'ın birliğinin çok önem arz ettiğini, tüm sorunları aşabilmenin birliğin korunmasına bağlı olduğunu söyledi.

Ülkedeki birliğin korunması halinde istikrarın sağlanabileceğine vurgu yapan Mücahid, İslam Emirliğinin hiçbir yetkilisinin halktan üstün olmadığını, hükümetin milletin hizmetkarı ve onlara karşı sorumlu olduğunu kaydetti.

Afgan halkının birleşmesi halinde onların oluşturacağı gücün saldırganlara karşı caydırıcı bir rol üstleneceğini belirten Mücahid, böylece hiçbir ülkenin, İslam Emirliğine karşı komplo kurmaya yeltenemeyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Mücahid, "Afganistan İslam Emirliği, refah ve daha iyi bir gelecek için temel sağlıyor, ancak halk da geçici hükümetle omuz omuza durmalı. Ülkenin ekonomik durumunu iyileştirmek için özel sektörü, yatırımcıları ve iş adamlarını destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mücahid, "Afganistan'ın ilerlemesinin önünde hala bazı engeller var. Ekonomik aracılardan herhangi bir dış destek alınamıyor ve ülke yönetimi sadece iç gelirlerle finanse ediliyor." diyerek, işgalin sona ermesini ülkenin refahı, iyileştirilmesi ve kalkınması için iyi bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. (İLKHA)