Saadet ile Gelecek Partisi'nin ilk grup toplantısı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mecliste ilk ortak grup toplantısını düzenledi.

Ekleme: 12.07.2023 11:30:23 / Güncelleme: 12.07.2023 11:47:44 / Güncel
Destek için 

HAMZA DURMAZ- Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde  grup kurma konusunda görüşme içerisine girdiler. Görüşmeler sonucunda geçtiğimiz hafta uzlaşma sağlandı. Yeni kararla birlikte mecliste Saadet Partisi çatısı altında bir meclis grubu kuruldu. TBMM'nin 6. grubu, ilk grup toplantısını yaptı.

Grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  ''Muhalefet  ciddi bir savrulma yaşıyor. Bu durum Altılı Masa'nın kazanımlarını neredeyse tehdit eder boyuta geldi. Muhasebe yapalım. Seçmen, 'yanılmıştır, yanıltılmıştır' demeyelim. Seçmen bize bir mesaj vermiştir, bunu alalım. İşte biz bu soruya Sayın Karamollaoğlu ile birlikte şu yanıtı verdik; 'Evet ben bu iktidardan memnun değilim, adaletsizliklerin, yolsuzlukların farkındayım ama bizim önümüze güçlü bir alternatif koyamadınız. Bunu kabul etmek zorundayız. İşte şimdi milletimizin önüne güçlü bir alternatif koymak için birlikteyiz. Artık önünüzde güçlü bir alternatif vardır. Bir siyasi ortaklık ve bir dava ahlakı vardır. Sayın Karamollaoğlu ve biz seçim öncesinde çok çaba sarf ettik. Cumhur İttifakı'ndan kopanların rahatça oy verecekleri bir alternatif için çok çalıştık. Olmadı. Ama şimdi önümüze bakacağız.'' dedi.

Konuşmasında hükümeti eleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise, ''Seçimlerin üzerinden iki ay geçti. İktidar tarafından bu süreçte ortaya konan icraatlar var. Şunu görmek gerekir ki; Sayın Erdoğan, dile getirmediği birçok icraata da girişmiş bulunuyor. Seçim beyannamelerinde yer almayan birçok husus kısa sürede icraata koyuldu. Seçimden sonra iktidar, milletin kesesine el atmaktan çekinmedi. 2023 yılında ödenecek MTV'nin iki kata çıkarılması vaatlerde yoktu. Ama hemen hayata geçirildi. KDV'nin artması da yoktu. Ama hemen artış yapıldı. Politika faizini yüzde 75 artırmakta geçirmediler, vergi harçlarında yüzde 58 artış yaptılar. Vergi muafiyeti vaat ettiler. Yurt dışından telefonların kayıt ücreti 6 bin liradan 20 bin liraya çıkartıldı. İktidarın 45 günlük icraatlarıyla enflasyon yükselmeye devam ediyor.'' ifadelerini kullandı. 

Etiketler: