Halk, boğulma vakalarının önüne geçilmesini istiyor

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa'da yüzlerce kişinin serinlemek için girdiği göl, sulama kanalları ve barajlarda boğularak hayatını kaybettiğini belirten vatandaşlar, boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için çalışmaların yapılmasını talep etti.

Ekleme: 11.07.2023 16:05:05 / Güncelleme: 11.07.2023 16:25:55 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde aşırı sıcak yaz mevsimi ile birlikte nehir, baraj gölü ve sulama kanallarındaki boğulma vakalarında artış yaşandı.

Şanlıurfa'da 50 dereceyi geçen hava sıcaklığı nedeniyle serinlemek isteyen bazı vatandaşlar, sulama kanalı, göl ve nehre giriyor. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da suda boğulma vakaları yaşanıyor.

Son günlerde artan boğulma vakalarına çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, İLKHA'ya konuştu.

Boğulma vakalarının yaşandığı yerlerde önlem alınmasını isteyen Şanlıurfalılar, imkanın çok olduğunu fakat yetkililerin yeterince önem vermediğini söyledi.

Piknik alanlarının bakımsız olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, bu tür alanlara önem verilmesini talep etti.

Vatandaşlar, boğulmaların sebebinin suya girecek yerlerin olmamasından kaynaklandığını ifade ederek piknik alanlarına bakım yapılarak yüzmek için alanların açılmasını istedi.

"İnsanlar yaz aylarında mağdur oluyor"

Mehmet Çiftçi

Piknik alanlarına yeteri kadar önem verilmediğini dile getiren Mehmet Çiftçi, "Buraya bir nebze de olsa serinlemek için geldik ama gelecek yer yok. İmkan çok ama gölge yok. Gölgelendirme için belediyelere büyük iş düşüyor. Belediye, buraları mesire alanlarına çevirse, yol yapsa, su çekse, suya girilebilecek yerler hazırlasa boğulma vakaları da olmaz. Burada belki 10 ile yetecek kadar yer var. İmkân var ama yol ve su olmadığı için insanlar yaz aylarında mağdur oluyor. Boğulmaların sebebi suya girecek yerlerin olmamasındandır. Herkes serinlemek için rastgele suya giriyor ve maalesef boğulma vakaları yaşanıyor. Büyük bir barajımız var. Barajın yanına mesire alanı, suya girilebilecek alan ve gölgelik yapılmalı." dedi.

"Urfa'da son günlerde boğulma vakaları arttı"

Süleyman Özdemir

Belediyenin yaşanan boğulmalara karşı önem alması gerektiğine dikkat çeken Süleyman Özdemir, "Urfa genel olarak sıcak bir memlekettir. Yazın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında aşırı sıcak oluyor. Halk genelde dere yataklarına, baraj kenarlarına ve nehirlere akın ediyor. Boğulmalara karşı dikkat edilmeli. Fazla derine doğru yüzülmemesi gerekiyor. Urfa'da son günlerde boğulma vakaları arttı. Belediyenin cankurtaran sayısını arttırması önemlidir.  Her geçen gün özellikle de yaz aylarında can kaybı yaşanıyor. Belediyenin biraz daha fazla bu konuya önem vermeli. Piknik alanları maalesef yeterince temiz değil. Çöpümüzü burada bırakıp gidiyoruz. Hem bizim hem de belediyenin önem vermesi gerekir." diye konuştu.

"Kanallarda cankurtaranların olması gerekiyor"

İbrahim Halil Aksoy

Suyun bulunduğu alanlarda cankurtaranların da olması gerektiğini söyleyen İbrahim Halil Aksoy, "Normalde bu sıcaklıkları Ağustos ayında yaşıyorduk. Serinlemek için piknik alanlarına geliyoruz. Aşırı derecede sıcak. İnsanlar sıcağa dayanamıyor. Piknik alanları yeteri kadar temiz değil. Belediye yeterince uğraşmıyor. Yüzme havuzlarının arttırılması gerekiyor. Çocuklar suya girip boğulabiliyor. Bu çok tehlike arz ediyor. Kanallarda cankurtaranların olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Piknik alanlarının biraz daha temiz olması iyi olur"

Emir Karanfiloğlu

Piknik alanlarının temiz bırakılması gerektiğini aktaran Emir Karanfiloğlu, "Piknik alanları gerçekten bakımsız, insanlarımız da bu alanları kirli bırakıyor. Bu alana bir tesis yapılabilse daha güzel olur. Piknik alanlarının biraz daha temiz olması iyi olur. Derin sulara girilmesin. Bir anda buralar derin olabiliyor. Bunun için dikkat edilmeli." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler