Atatürk Baraj Gölü kenarındaki piknik alanları çöplüğü andırıyor

HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Abuzer Özaydın, Atatürk Baraj Gölü'nün kenarındaki Hayal Park piknik alanının hayalet parka dönüştüğünü belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Ekleme: 11.07.2023 12:45:05 / Güncelleme: 11.07.2023 12:53:09 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi Yaslıca Mahallesi'ndeki piknik alanı Hayal Park'ın bakımsız olması tepkilere neden oldu.

HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Abuzer Özaydın, Hayal Park'ın bakımsız ve düzensiz olduğu için bir hayalet parkı andırdığını söyledi.

Gerek hafta içi gerekse hafta sonlarında insanların akın ettiği alana artık insanların gelmeye utandığı belirten Özaydın, alana gelenlerin pişman olduğunu aktardı.

Özaydın, bakımsızlığın önüne geçilebilmesi için alana temizlik personellerinin gelmesi gerektiğini söyledi.

Gölün kenarlarına sahil şeridi çekilmesi gerektiğini vurgulayan Özaydın, yaşanan boğulmaların önüne geçilebilmesi için bölgeye cankurtaranların da atanması talebinde bulundu.

"Tıpkı bir hayalet parkı andırıyor"

Piknik alanının bakımsız olduğunu belirten Özaydın, "Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Şanıurfa Belediyesi bünyesinde 'Akıllara durgunluk veren büyük proje' ismiyle hafızalara kazınan 'Hayal Park' şu anda bakımsız ve düzensiz olduğu için tıpkı bir hayalet parkı andırıyor." dedi.

"Rahat bir şekilde zaman geçirebileceği bir ortamın kalmadığını görmekteyiz"

HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Abuzer Özaydın

Bakımsız olması nedeniyle insanların piknik alanına geldiğine pişman olduğuna dikkat çeken Özaydın, "Yıllarca halka hizmet veren ve akıllarda Hayal Park olarak bilinen ve şu anda hayalet parkı olarak adlandırdığımız yerin halini görüyorsunuz. Gelmeyenin pişman olduğu gelenin bin pişman olduğu yerde, hiçbir yetkilinin buna müdahil olmadığı, hafta içi ve özellikle hafta sonları insanların buraya akın ettiği dönemde; insanların gelmeye utandığı, buraya gelirken rahat bir şekilde ailesiyle zaman geçirebileceği bir ortamın kalmadığını görmekteyiz." şeklinde konuştu.

"Neden sahil şeridi yolu yapılmıyor?"

Gölün çevresine sahil şeridi yapılması gerektiğini söyleyen Özaydın, "Gördüğünüz gibi insanların uğramadığı, geldiğinde pişman olduğu bir yerdeyiz. Peki neden? Sahipsiz olduğumuz için mi yoksa birileri bu kaygıyı taşımadığı için mi? Karadeniz'de boydan boya sahil şeridi yapılan bölgeden bugün küçücük bir bölgede neden sahil şeridi yolu yapılmıyor? Dünya su sporlarının yapıldığı Atatürk Barajı Gölü'nde bu projeler neden gerçekleştirilmiyor? Bu bölgeye yapılacak olan işlemleri yaptıktan sonra insanları buraya çekmek için cazibeli hale getirilebilir. Bu güzelliklere, cennet gibi görünen gölümüze sahipken neden burada hiçbir şey yapamıyoruz?" diye konuştu.

"Sizin için endişe taşımıyorsa vatandaşın sesine kulak verin"

Yetkililere seslenen Özaydın, "Buradan yetkililere sesleniyorum. Akıllarda durgunluk veren Hayal Park neden şu an hayalet Park durumunda? Sizin için endişe taşımıyorsa, vatandaşın sesine kulak verin. Buradan milletvekillerine, Çevre Bilişim Başkanlığına atanan Mahmut Kaçar'a sesleniyorum. Urfalısınız, buralısınız, buraya bir el atın." ifadelerini kullandı.

"Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur"

Boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için bölgeye cankurtaranların gönderilmesini de isteyen Özaydın, "Burası öncelikle bakımsızdır. Buraya bir yetkili yerleştirilirse burada organizeli bir şekilde çalışma yapılsa, güzel bir sahil şeridi oluşturulursa, sahil boyunda güvenlik önlemleri alınsa insanları buraya çekebilirsiniz. İnsanların daha rahat konaklayabileceği, yaz aylarında özellikle can kayıplarının yaşandığı bölgelere cankurtaran atnaması, bölgede önlemler alınması bunun için yeterli bir nedendir. Yaslıca Belediyesi himayesinde iken; giriş tarafında iki tane kulübe vardı. Orada bir güvenlikçi, 10 metrede bir çöp kutuları vardı, bir personelin sürekli sahada olup çöpleri topladığını görmüştük. Şu anda hiç kimsenin uğramadığı, hiçbir yetkilinin sahiplenmediği bir yer konumundadır. Bir atasözü vardır; bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. Biz şu an bu konumundayız." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler