'ABD dünya güvenliği için en büyük tehdit haline geldi'

ABD Dış İlişkiler Konseyi (CFR) Başkanı Richard Nathan Haass, şu anda ABD’deki mevcut siyasi durum dünyaya zarar verecek belirsizlikleri de beraberinde getiriyor.

Ekleme: 06.07.2023 19:24:29 / Güncelleme: 06.07.2023 19:24:29 / Dünya
Destek için 

ABD Dış İlişkiler Konseyi (CFR) Başkanı Richard Nathan Haass, ABD’nin dünya güvenliği için en büyük tehdit haline geldiğini söyledi.

Haass, kısa süre önce ABD basınına verdiği demeçte, bugün ABD’nin çalkantılı bir dünyada güvenilir bir dayanak yerine dünyanın en derin istikrarsızlık kaynağı haline geldiğini ifade etti.  

Basına verdiği demeçte, şu anda dünyanın güvenliğine yönelik en ciddi tehlike ve uykularımın kaçmasına mal olan tehdit; ABD’nin kendisidir.

Haass; ‘Amerikan siyasi sisteminin çözülmesi, hayatımda ilk kez iç tehdidin dış tehdidi aştığı anlamına geliyor. İstikrarsız bir dünyada en güvenilir olmak yerine, ABD'nin istikrarsızlığın en derin kaynağı ve demokrasinin belirsiz bir örneği haline geldi’

Richard Nathan Haass, “Şu anda ABD’deki mevcut siyasi durumu diğer ülkelerin taklit etmek istememekle kalmıyor, aynı zamanda dünyaya zarar verecek belirsizliklerin de beraberinde getirilecek.” dedi.