"Klimanız ne kadar düşükte olursa o kadar soğuk olur" düşüncesi doğru mudur?

Sıcak havalarda çokça tercih edilen klimaların nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili konuşan Beyaz Eşyacı Mehmet Haktankaçmaz, klimanın derecesinin en düşüğe getirilerek çalıştırılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Ekleme: 04.07.2023 16:50:04 / Güncelleme: 04.07.2023 16:52:00 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Aşırı sıcakların başlamasıyla birlikte klima satışlarının arttığını ifade eden beyaz eşyacılar, klima fiyatlarının artmasına rağmen halkın aşırı sıcaklardan dolayı klima aldığını ifade etti.

Şanlıurfa'da beyaz eşyacılık yapan Mehmet Haktankaçmaz, klima kullanımı ile ilgili bilgi verdi.

Haktankaçmaz, "klima düşüğe getirilirse o kadar soğuk olur" düşüncesinin yanlış olduğunu vurguladı.

"Bir an önce klima almalarını tavsiye ediyoruz"

Mehmet Haktankaçmaz

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte klima satışlarında yoğunluk yaşandığını belirten Haktankaçmaz, "Malum Urfa, Türkiye'nin en sıcak yerlerindendir. Urfa'da her yıl klima alımlarında yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl da beklentimiz yüksektir. Sıcaklıklar daha yeni başladı. Bu sene yaz geç geldi. Şanlıurfa halkından özellikle ricamız işlerini son güne bırakmamalarıdır. Servislerde aşırı yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluktan dolayı servislerde gecikmeler oluyor. İhtiyaç varsa bir an önce klima almalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"Artık 9'luk klimalar kullanılmaya başlandı"

Şanlıurfa'da artık küçük klimaların tercih edildiğini ifade eden Haktankaçmaz, "Urfa'da genelde split klimalar tercih ediliyor. Eskiden 18'lik en çok kullanılırken elektrik fiyatlarının yükselmesi, ekonomik krizden dolayı küçük klimalar tercih edilmeye başlandı. Daha önce Urfa'da 9 binlik klimayı kimse almazdı. Artık 9'luk klimalar kullanılmaya başlandı." diye konuştu.

"Oda sıcaklığı 25-26 derece olduğu zaman yeterlidir"

Klimanın düşük derecede çalıştırılmasının klimaya zarar verebileceğini söyleyen Haktankaçmaz, "Genelde klimanın derecesi en düşüğe getiriliyor. En düşüğe getirilirse o kadar soğuk olur düşüncesi var. Bu düşünce yanlıştır. Oda sıcaklığı 25-26 derece olduğu zaman yeterlidir. Bu derecenin altı hem insanı rahatsız eder hem de klimayı zorlar. Kolay kolay bir klima oda sıcaklığını 15-16 dereceye düşürmez. 23'e düşürdüğü zaman insan üşümeye başlar. İdeal olan derece 26-27 derecedir." şeklinde konuştu.

Haktankaçmaz, "Klima fiyatları da en düşüğü 9 bin liradan başlıyor. 12'liklerde 9-13 bin 500 arası değişiyor. 18'likler ise 12-20 bin arası değişiyor. 1-2 ay içerisinde yüzde 15-20 arası fiyat değişebilir diye düşünüyorum." dedi. (İLKHA)