Çalışmaların yavaş yürütülmesine Bitlis esnafından tepki

Bitlis'in ortasından geçen derenin üzerinde bina edilen iş yerlerinin "Dere Üstü Islah Projesi" kapsamında yıkılmasının ardında yapılan çalışmaların yavaş yürütülmesine tepki gösteren esnaflar, biran önce çalışmaların bitirilmesini istiyor.

Ekleme: 04.07.2023 15:05:07 / Güncelleme: 04.07.2023 15:19:00 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Proje kapsamında ilk yıkım işlemi 28 Eylül 2019 yılında Said-i Kurd-i Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan, halk arasında "Hanedan" olarak bilinen ve birçok esnafın bulunduğu binanın yıkımıyla başlandı.

 Aradan geçen 4 yıla rağmen hala çalışmaların devam ettiğini belirten esnaflar, böyle devam etmesi halinde iş yerlerinin kapısına kilit vuracaklarını belirterek, tepki gösterdiler.

Devasa projede birkaç iş makinesiyle çalışmanın yürütüldüğünü dile getiren esnaf, toz ve molozlardan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini, yetkililere çağrıda bulundular.

Esnafın mağduriyetinin giderilmesi adına bir an önce çalışmaların tamamlanmasını isteyen Bitlis Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şahin Irgıt, gün geçtikçe esnafın mağduriyetinin arttığına vurgu yaptı.

Yetkililere çağrıda bulunan Irgıt, "Yaklaşık 3 yıldır 'Dere Üstü Islah Projesi' kapsamında bir çalışma yürütülüyor. Bu zaman zarfında ciddi bir mesafe alınmamış. Çalışmalar yavaş ilerliyor. İş yerleri yıkılan esnafımız mağdur edildiği gibi, iş yeri kalan esnafımız da çalışmaları yavaş ilerlemesi nedeniyle mağdur ediliyor. Devlet yetkililerimizden talebimiz; ya işleri durdurulsun veya bir an önce bitirilsin ki esnafımız da halkımız da rahat bir nefes alsın. Siftah etmeden iş yerini kapatan esnaflarımız var." çağrısında bulundu.

Esnaflardan Feyzullah Demir ise, şunları söyledi:

"İş yerleri yıkılmayan esnaf da zor durumdadır. Kazım Dirik Caddesi üzerinde bir haftayı aşkındır çalışma yapılıyor. Her taraf yıkılmış ve o şekil kalmış. Esnaf iş yerlerine giremiyor, müşteri gelemiyor. Her yer toz duman içinde. Bu caddede 2 iş makinesi çalışıyor. Bu gün saat 11.00 civarıdır hala büyük iş makinesi kontak bile açmamış. Küçük bir iş makinesi ise gidip geliyor. Ne yaptığı da belli değil. Esnaflar çok mağdur. Bir denetleme mekanizması yok. Herkes keyfine göre çalışma yapıyor. Bunun böyle olmaması lazım. Bir an önce bu çalışmaların bitirilmesini istiyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz bir an önce bu işlerin bitirilmesidir." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler