Milletvekili Ramanlı Toprak Mahsulleri Ofisini ve çiftçileri ziyaret etti

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı TMO ve çiftçileri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ekleme: 03.07.2023 20:05:10 / Güncelleme: 03.07.2023 20:12:32 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

14 Mayıs seçimlerinde HÜDA PAR Batman Milletvekili seçilen Serkan Ramanlı, seçim bölgesindeki ziyaretlerini sürdürüyor.

Meclis çalışmaları için Ankara ile seçim bölgesi Batman arasında mekik dokuyan Ramanlı'nın bugünkü durağı çiftçiler oldu. Çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Ramanlı, konuyu görüşmek üzere Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldi.

TMO ve Tarım İl Müdürlüğü yetilileriyle yaptığı görüşmede çiftçilerin kendisine ilettiği sorunları aktaran Ramanlı, sorunlara nasıl çözüm bulunacağı konularında yetkililerle fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede Ramanlı, çiftçilerin; hazine arazisi, miras arazileri, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), TMO randevularının ve diğer sorunların çözüme kavuşturulması için gerekenlerin yapılması gerektiğini belirtti.

TMO ziyaretinin ardından konuşan Ramanlı, "Halkımıza söz verdiğimiz gibi Batmanımızın her kesimine ve sorununa temas etmeye çalışıyoruz. Bugün de TMO’yu ziyaret ederek çiftçiler ve İl Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldik. Çiftçilerimizin talep ve sorunlarını dinledik. Çiftçilerimiz bu sene verimden memnun. Elhamdulillah bereketli bir hasat mevsimi yaşandı." dedi.

"Üreticilerimize her alanda gerekli kolaylığın sağlanması gerektiğine inanıyoruz"

Mahsullerin TMO tarafından erken alınması için randevu düzenlemesi yapıldığını söyleyen Ramanlı, "Çiftçilerimizin beklentisi ürünlerini en düşük maliyetle ve hızlı bir şekilde alımın yapılmasıdır. TMO İl Müdürlüğünden, randevu tarihlerini daha erken bir takvime bağlanması konusunda söz aldık. İnşallah ağustos ayına kalmadan alımlar yapılmış olacaktır. Biz de takipçisi olacağız. Alım konusunda TMO ve çiftçilerimizin büyük oranda uyumlu çalıştığını görmek bizleri memnun etti. Üreticilerimize her alanda gerekli kolaylığın sağlanması gerektiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Sorunları dinlemeye ve çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğiz"

ÇKS sisteminin mağduriyetlere sebep olduğunu vurgulayan Ramanlı, "Miras kalan tarlalarda ve hazine arazilerinde yapılan ekimlerin ÇKS sistemine dâhil edilememesi mağduriyete sebep oluyor. Gerek mevzuat gerekse de uygulamadan kaynaklı sorunları hızlı bir şekilde aşmalıyız. Bu konuda Bakanlık ve İl Müdürlüğü nezdinde bir çalışma başlatacağız. Sorunları dinlemeye ve çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ramanlı’nın TMO ziyaretine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve partililer eşlik etti. (İLKHA)