Bursa'da Yaz Kur'an Kursu heyecanı yaşanıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur'an Kursu Vakti" sloganı ile düzenlenecek yaz Kur'an kursları başladı.

Ekleme: 03.07.2023 17:05:04 / Güncelleme: 03.07.2023 17:06:50 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Bursa’da, İl ve İlçe Müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi.

Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar, aynı zamanda kendileri için oluşturulan farklı aktivite ve spor alanlarında da güzel vakit geçirecekler.

Veliler ve çocukları, Bursa’nın Merkez Gürsu ilçesinde bulunan Ensar Camiinde açılan yaz Kur’an kursunun yolunu tutular.

Yoğun bir ilginin olduğu görülen yaz Kur’an kursuna gelmek için camilere akın eden çocukların heyecanlı olduğu görülürken çocuklarını getiren veliler de ise büyük bir sevinç olduğu dikkat çekti.

Yaz Kur’an kursuna gelen çocukları karşılayan Ensar Cami İmamı Sadullah Çoşturur çocuklara kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

"Kur'an-ı Kerimle beraber güzel ahlak Siyer-i Nebi akaid ve tecvit birlikte bir çok dersler işliyoruz"

Ensar Cami İmamı Sadullah Çoşturur

Yaz Kur'an kurslarının bütün cami ve Kur'an kurslarında başladığını belirten Çoşturur, "Anne ve babalardan çocuklarınızı camilere göndermenizi rica ediyoruz. Çocuklarla burada sadece Kur'an-ı Kerim dersi işlemiyoruz. Kur'an-ı Kerimle beraber güzel ahlak Siyer-i Nebi akaid ve tecvit birlikte bir çok dersler işliyoruz. Birçok etkinlik ve aktiviteler yapıyoruz. Çocuklarımızı hem de camiye alıştırıyoruz." dedi.

"Ailelere düşen görevler vardır"

Çoşturur, "Çocuklarımızın milletine ve ailelerine karşı daha saygılı ve dinini seven çocuklar olması için onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Sadece camilerdeki işlediğimiz derslerle yeterli kalamayız. Evde aileler çocukların derslerine katılır ve yetiştirirlerse bize yardımcı olacaktır. Çocuklarımıza camilerde her şeyi veremiyoruz. Ahlak ve dini temel bilgiler evde başlıyor. Bu nedenle ailelere de düşen görevler vardır." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler