Çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camileri dolduruyor

Yaz Kur'an kursları bugün itibariyle başladı. Çocuklar ise ellerinde Elif Ba ve Kur'an-ı Kerimler ile rahle başlarında, hocalarının dizi dibinde camilerdeki yerini aldı.

Ekleme: 03.07.2023 15:55:04 / Güncelleme: 03.07.2023 15:57:03 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Yaz Kur'an kursları bugün başladı. Sevinçleri gözlerinden okunan çocuklar Kur'an öğrenme heyecanı ile camilere akın etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Bingöl’de de camilerde ve Kur'an kurslarında Kur'an dersleri verilmeye başlandı.

‘Sizin En hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir’ hadisi şiarınca yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmek üzere boyunlarında Elif Ba, ellerinde Kur'anlarıyla camini yolunu tutan çocuklar, hocalarınındizi dibinde yüce Allah’ın kelamını öğrenmek üzere derslere başladı.

Bingöl Merkez Hacılar Camiinde görevli Müezzin Kayyım Ahmet Argundoğan, birinci günde 25 öğrenci ile 3 hoca gözetiminde derslere başladıklarını ifade ederek sayının artacağı ön görüsünde bulundu.

Öğrencileri camiye davet edip velilerden de duyarlık beklediklerini söyleyen Argundoğan, yaz kurslarının 3 aşamalı dersler olduğunu, bunların Elif Ba, Kur'an, akait, fıkıh ve siyer derslerinden oluştuğunu söyledi.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ek olarak çocukları camiye alıştırma adına namaza da beklediklerini söyleyip öğle namazının kılındıktan sonra çocukların derslerinin tamamlanacağını ifade etti.

"Allah’ın izniyle çok faydalı ve güzel bir dönem olacak"

Argundoğan, "Elhamdülillah bugün ilk günümüze başladık. 25 tane öğrenci ile başladık. Bugün gerçekten heyecanlı bir gün.  Öğrencilerimiz de çok heyecanlı. Allah’ın izniyle çok faydalı ve güzel bir dönem olacak. Burada 3 görevliyiz. Bekliyoruz ki öğrencilerimiz daha da çoğalsın. Öğrenci ne kadar çok olursa Kur'an aşkı o kadar fazla olur. Bizler de aşkla bu işi yaparız Allah’ın izni ile çok faydalı olur." dedi.

"Sizin en hayırlını Kuran’ı öğrenen ve öğretendir hadisini düstur edineceğiz"

Argundoğan, "Hadis-i şeriflerde buyurulduğu gibi, ‘Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ hadisini kendimize destur alaraktan bu öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız inşaallah. İnşaallah bu yıl çok verimli bir yıl olur." ifadelerini kullandı.

Eğitim müfredatı hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Argundoğan, şöyle devam etti:

"Müfredat olarak 3 dersten oluşuyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız 4’üncü bir ders olarak namaz programı ekledi. Saat 9’da başlayan 13’e kadar devam eden bir programımız var. Birinci ve ikinci derslerde Kur'an ve Elif Ba dersi veriyoruz. Sonraki derste akait, ilmihal, ahlak, siyer-i Nebi gibi her gün farklı dersler şeklinde eğitimiz var. Bu yıl eklenen son ders olan 4’üncü derste de çocukları camide bekletip namaz alışkanlığı için öğle namazı kıldırıyoruz ve günlük programımız bu şekilde nihayet buluyor. Bu yıl elimizden geldiği kadar bu programlarımızı en güzel şekilde icra etmeye çalışacağız."

Argundoğan son olarak velilere de çağrıda bulunarak, "Bu yıl ilk gün ve şuan iki velimiz ile görüşebildik. Müfredatımızı velilerle paylaştık ve onlar da gayet memnun kaldılar. Velilerimiz de bilinçli olsalar sorgulasalar, nasıl dersler işliyorsunuz diye sorsalar bizler de kendimizi ona göre hazırlarsak daha güzel olur. Velilerin bilinçli olması önemli, onların bizleri yönlendirmesi, görüşlerini sunması da önemlidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)