Dünya Bankası Ukrayna'ya yeni krediyi onayladı

Dünya Bankası, Ukrayna'ya Japon hükümeti tarafından garanti edilen 1,5 milyar dolarlık bir krediyi onayladığını açıkladı.

Ekleme: 03.07.2023 00:30:05 / Güncelleme: 03.07.2023 00:30:05 / Dünya
Destek için 

Fonlar, yerinden edilmiş kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve "kamu kaynakları harcamalarının şeffaflığını ve hesap verebilirliğini artırmaya yönelik reformları desteklemek" ve "piyasaların daha iyi işlemesine yardımcı olmak" için verilecek.

Kredi, Advancing Needed Credit Enhancement for Ukraine Trust Fund girişiminin bir parçası olarak Japonya hükümeti tarafından garanti ediliyor ve sosyal güvenlik ile ekonomik kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor.

Dünya Bankası'na göre paket, “Tazminat ödemelerini mümkün kılmak ve Ukrayna'da konutların yeniden inşasına rehberlik etmek için hasar görmüş veya tahrip olmuş bir mülk kaydı oluşturmaya yönelik reformların finanse edilmesine yardımcı olacak.

Ayrıca, kamu alımları sisteminin güçlendirilmesine ve vergi kaçakçılığının ve vergiden kaçınmanın önlenmesi için ülkenin vergi raporlama çerçevesinin iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.” açıklaması yapıldı. (İLKHA)