Kuveyt'ten İsveç'e nota!

Kuveyt, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verilmesine tepki olarak, İsveç'in Kuveyt Büyükelçisi'ne nota verdi.

Ekleme: 01.07.2023 07:51:01 / Güncelleme: 01.07.2023 07:56:36 / Dünya
Destek için 

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Yardımcısı Cerrah Cabir el-Ahmed es-Sabah'ın İsveç'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt Büyüekelçisi Anderson'ı bakanlığa çağırdığı belirtildi.

Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılması dolayısıyla Anderson'a protesto notası verildiği aktarılan açıklamada, "İsveç hükümetine bu tür eylemlere izin verilmesine son verme sorumluluğunu üstlenme ve bu ihlallerin tekrarını önlemek için derhal harekete geçme" çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca konuyla ilgili olarak Kuveyt Dışişleri Bakanı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah'ın İsveçli mevkidaşı Tobias Billström ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği aktarıldı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah, görüşmede, ülkesinin "Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesini tamamen reddettiğini ve kınadığını" ifade etti.

İsveç hükümetini "birlikte yaşama, hoşgörü ve ılımlılık çağrısı yapan tüm uluslararası ilkelerle çelişen bu tür eylemlere izin verilmesinden sorumlu" tutan Sabah, İsveç hükümetini "Müslümanların kutsallarını hedef alan ve tekrarlanan hakaretleri önlemek için derhal harekete geçmeye ve faillerden hesap sormaya" çağırdı.

Etiketler: