HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığından bayramlaşma programı

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı, Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlediği programda vatandaşlar, üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı.

Ekleme: 30.06.2023 15:25:03 / Güncelleme: 30.06.2023 15:25:22 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen programa Gercüş Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, partililer, üye ve gönüllüler ile STK temsilcileri ve halk katıldı.   

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, bayramların Müslümanlar açısından önemine dikkat çekerek, yaşanan deprem nedeniyle tekrar başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini dile getirdi. Gercüş Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan ise bir Kurban Bayramında vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının mücadelesine dikkati çekti. 

"Bayramların sevinç ve sürur içerisinde geçirilmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız" 

İsa Altunkaynak

Bayramların bayram gibi geçirilmesi için çaba sarfedilmesi gerektiğine vurgu yapan Altunkaynak, "İslam'ın önemli sembollerinden ve önemli şiarlarından ve Allah'ın bir hediyesi olan Kurban Bayramı'na bizleri kavuşturduğu için Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Malumunuz olduğu üzere, bayram birlik ve beraberliğin sembolize edildiği, kardeşliğin ve kucaklaşmanın doruklara ulaştığı önemli günlerdir. Dünya Müslümanlarının bir bütün olarak eş zamanlı olarak birlik ve beraberliklerini pekiştirdikleri önemli günlerdir. Dünyanın dört  bir yanında İslami değerlere ve Müslümanlara yapılan emperyalist saldırılara rağmen, bayramların sevinç ve surur içerisinde geçirilmesi için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliğimize halel getirecek bütün davranışlardan uzak durmamız, kardeşliğimizi pekiştirmemiz, zalim ve müstekbirlerin oyunlarını bertaraf edecektir. Bu vesileyle bizler toplum olarak manevi değerlerimize, ahlaki kriterlerimize son derece önem vermeliyiz. Özellikle son zamanlarda aile kurumu ve gençler üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Bunun bilincinde olmak suretiyle bizler HÜDA PAR olarak bu siyasi mücadelenin içerisindeyiz. Aile değerlerimizi yok etmeye çalışan oluşumlara karşı son derece hassas olmak zorundayız. Bunu sadece hükümetten veya bir siyasi partiden, bir oluşumdan beklemek yerine, her birimizin aile ve fert olarak üzerine düşen vazifeyi yerine getirmekle mükellef olduğumuzu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor." dedi. 

"HÜDA PAR Milletvekillerinin ilk maaşlarını depremzedelere bağışlaması örnek olmalıdır" 

Yakın zamanda özellikle asrın felaketi olarak adlandırılan deprem nedeniyle toplum olarak büyük bir acı yaşadıklarını hatırlatan Altunkaynak, "50 bini aşkın insanımızı kaybettik. Birçok yaralımız ve birçok vatandaşımız evinden, yurdundan ve yakınlarından oldu. Temennimiz ,bu sıkıntıyı çeken vatandaşlarımızın bir an önce sıcak yuvalarına kavuşmaları ve tabii bunun için toplumun her kesiminden herkesin üzerine ne düşüyorsa, yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda HÜDA PAR Milletvekillerimizin ilk maaşlarını depremde hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ,acı çeken vatandaşlara bağışlamaları aslında çok önemli bir etki oluşturmuştur. Temennimiz bu gibi davranışları bütün milletvekillerinin ve bütün idareci konumunda olan kişilerin de göstermesi ve sergilemesidir. Bayramların, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." şeklinde konuştu.  
 
HÜDA PAR Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan ise, Kurban Bayramı denince Allah'a kulluğun ardından, akla ilk gelenin Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılanlar olduğunu söyledi.  
 
"Sadece kurban kesmeye değil, aynı zamanda kurban olmaya hazırız" 

Samir Özhan

Bayram deyince akla ilk gelen şeyin  Allah'a kulluk ve ibadet etmek olduğunu söyleyen Özhan, "Bunun en büyük örneğini kestiğimiz kurbanlarda görüyoruz. Bizleri  Allah'ın davasını yok etmek isteyen, bayramlarımızı lekelemek isteyen, bayramlarımızda arbede oluşturmak steyen, kurban kesimini önlemek isteyen ve özellikle fakirlere bakış açımızı değiştirmek isteyen ve bizleri yok etmek isteyenlere karşı size özellikle 6-8 Ekim olaylarını hatırlatıyoruz. Yani Yasin ve  Hüseyin'i hatırlatmak istiyorum. Evet, o günü hiç unutmadık ve unutmayacağız. Malumunuz o gün, belki bunu yapmak isteyenler, bunlara hüzün yaşatacağız dediler. Bunları yok edeceğiz dediler, ama şunu unuttular. Bizler her namazımızda, her bayramda ve her kurban kesiminde Ya Rabbi bizleri ne zaman layık görürsen bizlere şehadeti nasip eyle' diye sürekli Rabbimize dua ediyoruz. İşte o gün orada şehit düşen kardeşlerimiz aslında bizim için birer mesajdır. Mesajları ne idi? Ey dava arkadaşlarım. Evet, biz belki bir gün burada şehit düşüyoruz ama sizler sağ olarak ve bizden sonra gelecek olanlara sürekli bizleri hatırlatmalısınız ve bu davamızı dünya var oldukça omuzlarınızda taşımalısınız. Evet, onların davaları neydi? Allah'a kulluk etmek. Birlik ve beraberliğimizi yaşatmak ve bununla beraber.özellikle kardeşlerimizin, kardeşliğin nasıl olduğunu tüm dünyaya göstermekti. Onun için bizler parti olarak özellikle 6-8 Ekim tarihlerini hatırlatmak istiyoruz. Allah'ın bir ibadetini yerine getirmek isteyen o kardeşlerimiz sadece bölgemizde değil şahadetleri tüm dünyaya yansıdı. Evet 6-8 ekim olaylarında bizleri yok etmek isteyenlere diyoruz ki 'bakın biz yok olmadık olmayacağız. Biz sadece kurban kesmeye değil, aynı zamanda kurban olmaya hazırız bu dava uğruna." diye konuştu.  
 
Özhan son olarak, "Değerli kardeşlerim, özellikle son zamanlarda olan bu depremde vefat eden tüm kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Yaralı olanlara Rabbim şifalar versin ve sağ kalanlara da rabbim sabırlar versin. Rabbim bizlere bizleri hepimizi milli beraberlik ve kardeşlik çerçeve içerisinde nice bayramlar yaşatsın inşallah Rabbim bizleri sürekli davasında öncülük edenlerden eylesin. Hepinizin Bayramı kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından konuklara tatlı ve şeker ikramı yapıldı. Daha sonra  musafaha yapılarak bayramlaşma gerçekleştirildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler