Fransa yangın yeri! Yüzlerce gözaltı var!

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Nanterre'de bir trafik polisinin 17 yaşındaki bir genci öldürmesi sonrası patlak veren protestolar sürüyor.

Ekleme: 30.06.2023 12:34:19 / Güncelleme: 30.06.2023 14:39:33 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HAMZA DURMAZ- Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Nanterre'de Salı günü Trafik polisinin dur ihtarına uymaması sonrası 17 yaşındaki bir genci öldüren polis memuru, gencin ailesinden özür diledi. Ülke çapında protestolar büyürken, Fransa İçişleri Bakanlığı 667 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, "Görevlerini özveriyle yapan polis, jandarma ve itfaiye görevlilerine desteğim tam" dedi. Adı açıklanmayan ve teslim olması sonrası cinayetle suçlanan polis ise halen tutuklu. Polisin avukatı Laurent-Franck Liénard, müvekkilinin "yıkıldığını" ve "sabah insanları öldürmek için uyanan bir kişi olmadığını" söyledi.

Fransa'da göstericilere karşı 40 bin polis görevlendirildi, Paris ve çevresinde birçok bölgede Perşembe akşamı tramvay ve otobüs seferleri durduruldu. 4 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar