HÜDA PAR 8 parti ile bayramlaştı

HÜDA PAR, Kurban Bayramı münasebetiyle gerçekleşen bayramlaşma ziyaretleri kapsamında 8 siyasi parti ile bayramlaştı.

Ekleme: 29.06.2023 20:10:05 / Güncelleme: 29.06.2023 20:11:01 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Karşılıklı olarak eş zamanlı yapılan bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Yeniden Refah Partisi, Demokratik Sol Parti, Büyük Birlik Partisi ve Milli Yol Partisi ile bayramlaşıldı.

HÜDA PAR'ın kabul heyetinde, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, HÜDA PAR Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Karaarslan ve HÜDA PAR Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er yer alırken siyasi partileri genel merkezlerinde ziyaret eden heyette ise HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Yasin Dursun ve HÜDA PAR Genel Merkez Gençlik Kolları Üyesi Ubeydullah Çakır yer aldı.

Karşılıklı olarak gün boyu süren bayramlaşmalarda; ekonomi, geçim sıkıntısı, asgari ücret gibi gündeme dair genel meselelerin yanı sıra neredeyse Türkiye’nin tüm renk ve siyasi partilerinin temsil edildiği yeni parlamentoda yapılacak çalışmalar gibi konular konuşuldu. Karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona eren bayramlaşma programlarında, siyasetin dili ve üslubu da gündem edildi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de polis koruması altında Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi tarafından Stockholm Camisi önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki göstererek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, "İsveç’te yaşanan bu menfur hadiseyi şiddetle lanetliyoruz. Hem Kurban Bayramı’nda hem bir caminin önünde hem bir polis koruması altında ve üstelik yargının onayıyla bu elim hadisenin meydana gelmiş olması tabi ki bizi derinden üzdü. Şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Onay veren İsveç makamlarını kınıyoruz. Bu tür provokatif eylemlere, saldırılara karşı biz en güçlü bir şekilde hukuki platformlarda meşru yollarla tepkimizi bu zamana kadar gösterdik, güçlü bir şekilde gösterdik. Bundan sonra da yine göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde emin adımlarla Türkiye'yi daha da büyütmek için yola devam edeceklerini aktaran Uygur, "Deprem bölgesinde olan tabi ki hem Ramazan Bayramı’nı hem Kurban Bayramı'nı içimiz buruk bir şekilde geçiriyoruz. Kaybettiğimiz canlar bizim inancımıza göre şehit hükmünde ve onların mekanları cennet. Geride kalanların yaralarının sarılması noktasında biz ilk andan itibaren devlet millet dayanışmasının en güzel örneklerini gösterdik. Allah'ın izniyle işte yıkılan evler bir bir yapılmaya, temeller hızlı bir şekilde atılmaya başlandı. Evler teslim edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanımız söz verdi. Bir yıl içerisinde inşallah milletimiz güveniyor. Milletimizin aslında o bölgedeki insanımızın buna olan inancı ve güveni tam. Bu da çok önemli. Biz eylül-ekim ayından itibaren inşallah teslim etmeye yine başlayacağız. Cumhurbaşkanımız liderliğinde evlerimizde yaraları saracağız. Gönlümüzün, kalbimizin bir köşesi orada. Bizler oradayız. Onlarla beraberiz, onların yanındayız. İnşallah en kısa zamanda yaralar sarılacak. Güçlü ve büyük Türkiye yolunda Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz inşallah.” ifadelerine yer verdi.

Son seçim ile birlikte Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini belirten HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, “Bu yeni sürecin memleketimize, Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Cumhur İttifakı ile birlikte ortaya konulan birliktelik çok önemli. Türkiye'de belki ilk defa ortaya çıkan bir güzellik, bir ruh. Bütün memleketin bütün farklılıklarının, bütün güzelliklerin bir araya gelebildiği, güç birliği yapabildiği, memleketin geleceğini inşa etme anlamında bir birliktelik ortaya koyduğu bir güzellik. Bu birlikteliğin önümüzdeki süreçte de Türkiye'nin yeniden inşa edilmesi sürecinde de kendini göstermesi, Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi, daha ileriye taşınması, kendi ayakları üzerinde durabilen ve güçlü bir Türkiye'nin icra edilmesine hamallık etmesi, bunun altyapısını oluşturması çok önemlidir. Bu yeni Türkiye vizyonu, yeni Türkiye perspektifiyle birlikte Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu güçlü birliktelik de buna vesile oldu.” şeklinde belirtti.

Devamında ve son olarak Demir, “Çok büyük bir beklenti oluşturdu. Hem toplum hem biz hem diğer siyasi partilerimiz genel anlamda önümüzdeki yeni yüzyılın bütün sorunlarını aşmış, bütün sıkıntılarını aşmış, bütün eksiklerini tamamlamış, kardeşliğini tamamlamış, bütün iç sorunlarını bitirmiş, yeni anayasasını oluşturacak, başörtüsü meselesini çözebilecek ve güçlü bir kardeşlik ruhunu ortaya koyabilecek bir Türkiye inşa edilmesi noktasında büyük bir umut oluşturdu. Dolayısıyla hem hükümetin hem Cumhur İttifakı'nın tamamının önümüzdeki süreç içerisinde yeni Türkiye'nin inşa edilmesi noktasında çok cesur olması, geri adım atmaması, yapılması gereken atılması gereken adımları ivedi bir şekilde atarak güçlü bir inisiyatif ortaya koyması çok önemlidir. Toplumun beklentisi de bu yöndedir. Allah'ın izniyle hep birlikte bunu yapmaya çalışacağız. HÜDA PAR olarak da şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu sürece elimizden gelen katkıyı ortaya koyacağız Allah’ın izniyle. Bu hepimizin sorumluluğu, hepimizin birlikteliği ve Allah'ın izniyle daha güzel gelecekler inşa etmek bizim vazifemiz.” diye konuştu. (İLKHA)

Etiketler:
İlgili Galeriler