Umut Kervanı Cizre'de onlarca aileye kurban eti ulaştırdı

Her yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Cizre Umut Kervanı, bu yıl da kurban çalışmaları ile yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdü.

Ekleme: 29.06.2023 17:45:04 / Güncelleme: 29.06.2023 17:46:02 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

"Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla yola çıkan ve çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Umut Kervanı, bu yıl da Kurban Bayramı'nda hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıkları ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere ulaştı.

Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan yetim ve muhtaç ailelerin umudu olan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak ve kurbanlarını "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" tarafından kestirmek isteyen vatandaşların vekâletlerini alarak yüzlerce gönüllüsüyle kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirdi.

Kato Dağı yaylalarında özenle seçilen kurbanlar Cizre belediyesine bağlı mezbahanede kesilerek paketlendi. İlçede tespit edilen ihtiyaç sahibi ve yetim aileye ulaştırıldı.

Kurban kesimi ve dağıtımı hakkında bilgi veren Dernek yetkilisi Yusuf Özalp, "Cizre Umut Kervanı olarak bayramınızı tebrik ederiz. Bu bayramın bize, ülkemize ve bütün ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden diliyorum. 2023 yılı kurban ibadetimizi eda ettik. Kato Dağı yaylalarından özenle seçilen kurbanlar Cizre'ye getirildi. Cizre belediyesine ait mezbahane tesisinde kurbanlarımız kesildi. Bize vekâletlerini veren, bizi aracı kılan hayırseverlerin kurbanlarını burada kestik. Bu ibadeti vekâleten yerine getirdik. Rabbim kabul buyursun. Burada kesim yapıldıktan sonra etlerimizi dinlendiriyoruz. Paketlenerek yardıma muhtaç yetim ve öksüz ailelerin evlerine bizzat gidilerek bu kurban eti takdim edildi. Rabbim bu kurban ibadetini tekrardan kabul buyursun. Hayırlara vesile kılsın inşallah." dedi. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler