Ukrayna ve göç ağırlıklı gündemle bir araya gelecekler!

29-30 Haziran'daki AB Liderler Zirvesi'nde öne çıkan konuların başında Ukrayna geliyor. Özelikle paralı savaşçı grubu Wagner'in Rusya yönetimine isyanı sonrası durum ile Ukrayna'ya verilecek mali ve askeri destek liderlerin masasındaki konuların başında geliyor.

Ekleme: 28.06.2023 18:34:25 / Güncelleme: 28.06.2023 18:34:25 / Dünya
Destek için 

AB'nin Ukrayna'ya askeri destek için kullandığı Avrupa Barış Fonu adlı fon neredeyse tükendiği için 3,5 milyar avro artırılarak 12 milyar avroya çıkarılmıştı.

Liderlerin yarınki toplantısının bir bölümüne NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de katılacak ve Ukrayna'ya destek konusunda NATO-AB işbirliği görüşülecek.

Ukrayna'nın yeniden inşası amacıyla Rusya'nın dondurulmuş varlıklarının kullanılması da zirve toplantısında değerlendirilecek. AB yetkilileri, dondurulmuş varlıkların kullanılmasının hem teknik bir mesele hem de birçok sonucu olabileceği için AB'nin dikkatli davrandığını, masada bulunan birçok seçeneğin değerlendirileceğini ifade ediyor.

AB liderlerinin toplantısına Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin de video konferans yöntemiyle katılması planlanıyor.

Etiketler: