Baas rejiminin yerinden ettiği siviller, bir bayramı daha evlerinden uzakta geçiriyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de, zorla yerinden edilerek çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan siviller, Kurban Bayramı'nı bu yıl da evlerinden uzakta karşıladı.

Ekleme: 28.06.2023 14:08:27 / Güncelleme: 28.06.2023 14:08:27 / Dünya
Destek için 

Suriye'nin çeşitli bölgelerinden yerin edilmiş binlerce kişinin ikamet ettiği Afrin, Bab, Cerablus, Azez, Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezlerinde Suriyeliler, Kurban Bayramı namazı için saf tuttu.

Yoksulluğun yanı sıra göçün gölgesinde bayramı karşılayan siviller, bayram namazı için camilere akın etti. İdlib merkezde ise stadyumda toplu bayram namazı kılındı.

Baas rejiminin saldırılarından kaçarak, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilindeki kamplara sığınan milyonlarca sivil, bir Kurban Bayramı'na daha evlerinden uzakta, zorlu yaşam şartları altında girdi.

Yaşanan saldırılar sonucu yerinden edilenlerden Halid Nicim, zorla yerinden edilenler olarak, ailelerin dağılmasından dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Nicim, saldırlar sonucu ailelerin farklı bölgelere göç ettiğini ifade ederek, "Bayramı buruk geçiriyoruz. Ne annemizi ne de babamızı görebiliyoruz. Telefonla bayramlaşıyoruz. Köydeki gibi eski bayramlar yok." dedi.

Etiketler: