Bozova Yaylak Hayvan Pazarı yarından itibaren açık olacak

Bölgenin en büyük canlı hayvan pazarı olan Şanlıurfa Bozova Yaylak Hayvan Pazarı Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık alamayan vatandaşların kurbanlık alabilmeleri için iki gün açık olacak.

Ekleme: 26.06.2023 10:55:05 / Güncelleme: 26.06.2023 11:02:10 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Daha önceleri derme çatma olan Yaylak hayvan pazarı kışın çamurdan yazın ise sıcaktan ve tozdan geçilmiyordu.

Kısa süre içerisinde modern ve sağlıklı açıdan da bölgeye hitap edecek bir hayvan pazarını ilçeye ve bölge halkına kazandırıldı.

Her hafta cumartesi günleri kapılarını tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına açan hayvan pazarında çevre mahalle ve ilçeler olmak üzere çevre illerden gelen ve kurbanlıklarını satışa sunan üreticiler, bayram öncesinde kurbanlıklarını satışa sunulmuş olacaklar.

Cumartesinin yanı sıra Arife gününü de pazarın açık olacağı öğrenildi.

Kurban satışları ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, "Öncelikle yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Yaylak mahallemizde bulunan canlı hayvan pazarı bilindiği gibi her hafta cumartesi günleri açık ancak yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık alamayan vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntı yaşamamaları adına pazarımızı arife günü yani salı günü de açık tutacağız" dedi.

Yaylak canlı hayvan pazarının Kurban Bayramı öncesinde iki gün açık olmasından dolayı gerek kurbanlıklarını satmak için gerekse kurbanlık alamayan vatandaşların kurbanlıklarını rahatlıkla alabilmeleri sağlanacak. (İLKHA)