ABD Başkanı Biden, Zelenskiy ve Trudeau ile görüştü

ABD Başkanı Biden, Ukrayna lideri Zelenskiy ve Kanada Başbakanı Trudeau ile telefonda görüşerek, Rusya'daki gelişmeleri ele aldı.

Ekleme: 26.06.2023 01:30:05 / Güncelleme: 26.06.2023 01:30:05 / Dünya
Destek için 

Konuya dair Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Wagner grubu savaşçılarının kısa süreli isyanının ardından "Rusya'daki son olayları" ele aldı.

Açıklamada, "Ukrayna'nın devam eden karşı saldırısı görüşüldü ve Başkan Biden, devam eden güvenlik, ekonomik ve insani yardım da dahil olmak üzere ABD'nin sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti." ifadelerine yer verildi.

Zelenskiy de yaptığı açıklamada, görüşmede Rusya'ya küresel baskı uygulanması çağrısında bulunduğunu ve uzun menzilli silahlara vurgu yaparak savunma iş birliğini daha da genişletmeyi görüştüklerini kaydetti.

Başkan Biden, Kanada Başbakanı Trudeau ile de bir görüşme yaptı.

Trudeau'nun ofisinden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Rusya'daki güvenlik durumunu görüştükleri bildirildi.

Açıklamada, "Rusya'da gelişen iç güvenlik durumunu tartıştılar, gelişmeleri yakından izlediklerini ve müttefikler ve ortaklarla yakın ilişkileri sürdüreceklerini belirttiler" denildi. (İLKHA)