Besiciler: Umduğumuzdan fazlasını bulduk

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Bursa'nın Merkez Yıldırım ilçesinde kurulan kurban pazarına Türkiye'nin farklı illerinden hayvanlarını satmaya gelen besiciler, kurban satışlarından memnun olduklarını belirtti.

Ekleme: 25.06.2023 14:35:05 / Güncelleme: 25.06.2023 14:36:23 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bursa’da vatandaşlar kurbanlık alma telaşı yaşıyor. Şehrin belirli noktalarında belediyeler tarafından belirlenen noktalara kurulan büyük- küçükbaş hayvan pazarlarına gelen vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık bulabilmek için fiyat araştırması yapıyor.

Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki İsabey kurban pazarındaki kurbanlık satış noktalarında hareketlilik başlarken, kurbanlık alan ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

İLKHA muhabirine konuşan kurban satış besicileri satışlardan memnun olduklarını belirterek, umduklarından daha fazla bulduklarını söylediler.

"Satışlardan memnunuz"

Mahmut Topçu

Erzurum'dan gelen besici Mahmut Topçu, "Satışlarımız çok güzel gidiyor. Vatandaşlara helal olsun gelip kurban alıyorlar. Allah milletimize zarar ziyan vermesin.  Kırk üç hayvan getirdim. Sekiz tane kaldı. Kalanı da Pazar günü de günü gelen müşterilerimize satacağız. Satışlardan memnunuz. İyi hayvan getiriyoruz. Çok şükür sıkıntı yoktur." diye belirtti.

"Satışlarımız güzel gidiyor"

Hacı Fehmi Kuvan (soldaki)

Bursa Mustafa Kemalpaşa ilçesinden gelen besici Hacı Fehmi Kuvan, "50 senedir besicilik yapıyorum. Allah'ın izniyle her yıl temiz hayvan getirip satıyoruz. Bu yıl 70-80 kurbanlık getirdim. Elimde on üç hayvan kaldı. Kalanı da bitireceğiz inşallah. Müşterilerimizden Allah razı olsun. Satışlarımız güzel gidiyor. Allah bereket versin." dedi.

"Umduğumuzdan daha fazlasını bulduk"

İsmail Canlı

Besici İsmail Canlı, "Satışlarımız bugünlerimizden Allah'a şükürler olsun çok iyi gidiyor. Umduğumuzdan daha fazlasını bulduk. Herkesin elinden kalan 3-5 hayvan kaldı. Rabbimize şükürler olsun. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Her imkânımız burada var. Malımız kalmadı. İşlerimiz iyi çok şükür." şeklinde konuştu.

"Enflasyona göre hayvan fiyatları normaldir"

Cenk Gökçe

Ağrı'dan gelen besici Cenk Gökçe, "Satışlarımız masraflarımıza göre kurtarır vaziyetedir. Hayvanlarımızın yüzde 60-70 satışlarını gerçekleştirdik. Masraflardan memnun değiliz. Satışlardan kurtarır dereceden veriyoruz. Satış olarak fiyatlar çok yüksek değildir. Enflasyona göre hayvan fiyatları normaldir." dedi.

"Hiçbir hastalık söz konusu değildir"

Ahmet Sönmez

Muştan gelen küçükbaş besicisi Ahmet Sönmez, "Satışlardan memnunuz. Satışlarımız bugün başladı. Milletin içerisinde bir yaygara olmuş şap hastalığı var. Öyle bir şey yoktur. Alımını yapan fırsatçılar ve dışardan kaçak mal getiren fırsatçılar vardır. Bu nedenle bu yaygarayı yapmışlar. Hiçbir hastalık söz konusu değildir. Hayvanlarımız Muş yayladan getirdik. Allah'ın izniyle yarın olmasa da diğer gün kurbanlıklarımızı bitirip gideceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler