3 partinin ortak grup girişiminde yeni gelişme!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçen hafta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelmişti.

Ekleme: 24.06.2023 08:50:57 / Güncelleme: 24.06.2023 09:08:41 / Güncel
Destek için 

TBMM çalışmalarında, ortak grup kurulumu başta olmak üzere siyasi alandaki iş birliği modelleri hakkında istişarede bulunulan görüşme sonrası liderler, ortak bir metin ekseninde partilerinin yetkili kurullarında değerlendirme yapmak üzere masadan ayrılmıştı.

Partiler, milletvekilleri, il başkanları ve yetkili kurullarla istişarelerde bulundu. Ancak DEVA Partisi’nde ne birleşme ne de grup kurma konusunda olumlu bir görüş birliği sağlanamadı. Babacan, Davutoğlu’nu önceki akşam arayarak parti yetkili kurullarında farklı görüşlerin oluştuğu ve ortak grup kurulmasına sıcak bakılmadığı bilgisini verdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, parti içindeki müzakerelerde genel görüşün ortak gruba girmeme yönünde geliştiğini ifade etti. Yeneroğlu, “DEVA Partisi’nde arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağı ve üç partinin de kendi politikalarını, kimliğini yıpratacağı ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardı. O açıdan arkadaşlarımız bu modele ‘hayır’ dedi. Bu aşamada bizim önceliğimiz DEVA Partisi’nin kimliğini güçlendirmek, eylem planlarını güçlü bir biçimde, güçlü bir iletişimle kamuoyuyla buluşturmak” ifadelerini kullandı.

Milliyet’e konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise SP ile birlikte görüşmeleri devam ettirme iradesinde olduklarını bildirdi. Müzakerelerin süreceğini belirten Özdağ, “Bu aşamadan itibaren görüşmeler ikili yürütülecek” değerlendirmesini yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Fox televizyonunda herkesin kendi konumunu korumaya çalışması halinde, siyasi vizyonun arka plana itileceği ve hem partilerin hem milletin sıkıntı yaşayacağını kaydetti. DEVA Partisi’nden gelen “ret” yanıtı için “sürpriz olmadı” diyen Davutoğlu, ortak grup girişiminin Saadet Partisi ile sürdüğünü belirtti. Davutoğlu, “Buradan çağrıda bulunuyorum, asli misyonumuz şu anda toparlanma. Dağılarak, dar kimlikler etrafından siyaset yaparak bir yere gidemeyiz. Bunu sadece DEVA’ya değil bütün partilere seslenerek söylüyorum. Herkes başını iki elinin arasında alacak, 10 yıl sonrasını düşünecek, 5 gün sonrasını değil. Bütün partilerin toparlanması lazım. Göstermemiz gereken çaba koltuğumuzu korumak değil” ifadelerini kullandı.

MİLLİYET