Halk yeni asgari ücreti nasıl buldu?

Asgari ücrete yapılan zamla ilgili konuşan Şanlıurfa halkından kimileri yapılan zammı yeterli bulurken, kimileri de hayat pahalılığından dolayı asgari ücretin daha fazla olması gerektiğini ifade etti.

Ekleme: 22.06.2023 15:05:05 / Güncelleme: 22.06.2023 15:05:05 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, görüşmenin ardından yeni asgari ücreti açıkladı.

Işıkhan, yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa'daki vatandaşlar asgari ücrete yapılan zamla ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Asgari ücret, asgari alana yetmiyor"

İbrahim Kılıç

Asgari ücrete yapılan zammı yetersiz bulan İbrahim Kılıç, "Asgari ücret, asgari alana yetmiyor. Asgari ücret en azından 18 bin lira olsaydı açlık sınırının üstünde olurdu. Zaten devlet açlık sınırının 15 bin olduğunu söylüyor. Devlet bize bunu bile reva görüyor. Ürün fiyatları yükseldiğinden dolayı hiçbir şey değişmiyor; çünkü denetim yok. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yapıyor." dedi.

"Fiyat bana göre uygundur"

Mehmet Nuri Doğanoğlu

Asgari ücretin artırılmasını olumlu karşılayan Mehmet Nuri Doğanoğlu, "Asgari ücretin artması iyi oldu. Allah bereket versin. Fiyat bana göre uygundur. Allah devletimizden razı olsun. Zamlara karşı inanıyorum ki devletimiz gerekli tedbirleri alacaktır." diye konuştu.

"Asgari ücretin yükselmemesi gerekirdi"

İsmail Çiçek

Asgari ücretin en az 20 bin lira olması gerektiğini söyleyen İsmail Çiçek, "Asgari ücretin artması iyi olmadı. Asgari ücretin yükselmemesi gerekirdi. Asgari ücret yükseldi, her şeye zam geldi. Bu pahalılığa karşı asgari ücretin 20 bin olması gerekirdi. Zamların artmaması için asgari ücretin de yükselmemesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

"Benim beklentim 12 bin 500-13 bin liraydı"

Çağla Gözoğlu

Zamlara karşı denetim yapılmasını isteyen Çağla Gözoğlu, "Güzel bir zamdı, beklenen bir zamdı. Geçen seneye göre daha iyi olabilir. Benim beklentim 12 bin 500-13 bin liraydı. Yapılan zamlar içinde Bakanlıkların devreye girmesini ve bunu engellemesini veya denetim yapılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

"Fiyatların yüksek olmasından dolayı birçok ailenin geçimi zorlaştı"

Furkan Arpacık

Ürünlere zam geldiğinden dolayı asgari ücretin yetmeyeceğini ifade eden Furkan Arpacık, "Fiyatların yüksek olmasından dolayı birçok ailenin geçimi zorlaştı. Asgari ücret 10 bin lira olsa bile boştur. Bu şartlarda 20-25 bin lira olursa zar zor geçinirler. Yapılan zamlara göre eşyalar da pahalandığı için bir etkisi olmuyor." dedi.

"Son zamanlarda ürünlerde zam olacak"

Bestami Aslan

Asgari ücretin 25 bin lira olmasını talep eden Bestami Aslan, " 1- 2 çocuklu Aileler için şu an ki durumda belki yeterli olabilir ama 4-5 çocuklu aileler için biraz daha fazla olması gerekirdi. Son zamanlarda ürünlerde zam olacak büyük ihtimalle yapılacak olan zamlardan sonra yeter mi yetmez mi bilmiyoruz. Asgari ücret ürünlere yapılan zamlar olmazsa 17 bin lira belki yeterli olurdu zamlardan sonra en az 25 bin lira olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Arslan

Hüseyin Arslan ise "Olmaması gereken bir miktardı. 11 bin lira çok az. Şu an ki kiralar bile 8 bin- 10 bin TL arasındadır. Kalan bin lira ile elektrik mi ödesin, doğalgaz mı ödesin?" diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler