Engelli Genç: Sabır ve namazla Allah'tan yadım dilemeliyiz

Henüz altı aylıkken gözlerini kaybeden 14 yaşındaki Abdurrahman Eren Uçar sabır ve tevekkülün en güzel örnekliğini sergiliyor.

Ekleme: 22.06.2023 11:05:05 / Güncelleme: 22.06.2023 11:05:05 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

14 yıldır yaşadığı tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen hayata küsmeden, sabır içinde şükreden Uçar, deprem nedeniyle engelli duruma gelen vatandaşlara da sabır ve namaz ile Allah'tan yadım istemelerini tavsiye etti.

Dört çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Abdurrahman Eren Uçar, Braille Alfabesiyle Kur'an-ı Kerim okumayı da öğrenerek ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

"Bizler Müslümanız Rabbimizden gelenlere şikâyet edecek değiliz"

Abdurrahman Eren Uçar

Sabır içinde şükredilmesi gerektiğini dile getiren Uçar, "14 yaşındayım. Doğuştan katarakt vardı, altı aylıkken Gaziantep'te ameliyat oldum. Ameliyat sıkıntılı geçti. Sol gözümde göz tansiyonu çıktı, sağ gözüm kapandı. Şimdiye kadar birçok defa ameliyat oldum. İstanbul'da birçok kez, Adana, Ankara'da ameliyatlar geçirdim ama gözlerim düzelmedi. Bu benim için Allah'tan gelen bir imtihandır. Bizler Müslümanız. Rabbimizden gelenlere şikâyet edecek değiliz. Biz O'ndan gelenlere iman etmişiz. İnşallah bu imtihanı güzel bir şekilde vererek Cennet'te Peygamber Efendimizle birlikte oluruz. Biler ahirete iman etmişiz. Cennet'te bütün sevdiklerimizle beraber oluruz inşallah." dedi.

"Güne sabah namazına kalkarak başlıyorum"

Güne ibadet ederek başladığını belirten Uçar, "Sabah namazını kıldıktan sonra tekrar uyuyorum. Sabah 09.00 gibi uyanıp ailece kahvaltımızı yaptıktan sonra televizyonu açıyorum. Daha sonra öğle namazını kılıyorum. Gündüzleri annem ve kardeşlerimle muhabbet ediyorum. Babam işten geldiğinde ise akşamları onunla muhabbet ediyoruz. Daha sona saat 23.00 gibi ailece yatıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sabretmemiz lazım ki diğer dünyada mükafatını alalım"

Deprem nedeniyle engelli duruma gelen vatandaşların da sabır etmeleri gerektiğini dile getiren Uçar, "Yakın zamanda ilimizde deprem oldu. Allah'tan gelen her şeye sabretmemiz lazım ki diğer dünyada mükafatını alalım. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bize şöyle buyuruyor, 'Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım dileyin. Şüphesiz Allah sabredenlerin yanındadır.' Bizde Rabbimizden yardım isteyeceğiz ki Rabbimiz bizi mükafatlandırsın. 6 Şubat 'ta meydana gelen deprem elli binden fazla kardeşimizi kaybettik Rabbim hepsine rahmet etsin. Yüzbinlerce kardeşimiz de engelli oldu. Onlara da tavsiyem: Sabır ve namaza sarılmalarıdır. İnşallah onlarda bizler de Cennet'e gideriz ve Peygamber Efendimize komşu oluruz." şeklinde konuştu.

"Kendi işimi kendi yaptığım için hayata alıştım"

Her gün Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirten Uçar, "Her gün öğle namazından sonra Braille Alfabesiyle Kur'an-ı Kerim okuyorum. Çok şükür Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Dualarımı öğrendim. Namazlarımı rahatça kıldığım için Rabbime şükredeceğim. Sekizinci sınıf bitti. Altıncı ve yedinci sınıfları Şanlıurfa'da okudum. Orada hayat çok alıştım yoksa aileme bağlı kalabilirdim. Orada kendi işimi kendi yaptığım için hayata alıştı. Sınav sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Liseyi Şanlıurfa'da okumayı düşünüyorum." dedi. (İLKHA)