Ayetullah Hamanei, Hamas lideri Heniyye'yi kabul etti

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ekleme: 22.06.2023 10:45:04 / Güncelleme: 22.06.2023 10:49:22 / Dünya
Destek için 

Ayetullah Hamanei, görüşmede Filistin meselesinin İslam dünyasının ve İslam ümmetinin ana meselesi olduğunu vurguladı.

Görüşmede direniş grupları arasındaki birlik ve beraberlik konusuna da vurgu yapan Ayetullah Hamanei, "Son Gazze savaşında, düşmanın direniş grupları arasında bölünmeler yaratmaya çalıştığını gördük. Ancak başarısız kaldı. Bu nedenle birlik ve beraberlik konusuna daha çok odaklanmalı ve bu doğru yola güçlü bir şekilde devam etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Ayetullah Hamanei, Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine değinerek, "Bu yıl Kudüs Günü'nde İslam ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinde de yürüyüşler düzenlendi. Avrupa halkı, siyonist rejime karşı muhalefetini dile getirdi. Bu çok önemli bir konu ve güçlendirilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

İran'ın Filistin meselesine desteğini açıklayan Hamanei, "İmam Humeyni, en başından beri Filistin'i destekledi ve İslam Cumhuriyeti'nin desteği taktiksel veya diplomasiye değil, İslami hukuka ve şeriata dayanıyor." dedi.

Ayetullah Hamanei, "Filistin toprakları tüm Müslümanlara aittir. Bu nedenle tüm Müslümanların onu özgürleştirmek için sahaya inmesi gerekiyor. Bu dini bir görevdir" diye kaydetti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise başta Batı Şeria olmak üzere işgal altındaki bölgelerdeki son gelişmeler hakkında Hamanei'e bilgi verdi.

Heniyye, İran'ın Filistin halkına ve işgale karşı destek konusunda ön cephede yer aldığını belirterek, direnişin şu an en iyi hallerinden birinde olduğunu ve Filistin sokağına ilham verdiğini söyledi.

Gazze'ye ablukanın sonlandırılmasını isteyen Heniyye, Filistin halkının dik duruşunun desteklenmesi ve bu yöndeki çabaların artırılmasını talep etti.

Heniyye, "Gazze direnişin kalbidir ama bugün asıl savaş Batı Şeria'da sürüyor. Siyonist düşmanın aldığı tehlikeli kararlara rağmen, Filistinli gençlerin üstünlüğü nedeniyle bu rejimin Batı Şeria'da kötü ve daha kötü seçeneğinden başka seçeneği yok" dedi.

Heniyye direniş gruplarının Filistin topraklarından çekilmeyeceğini ve Kudüs'ün kurtuluşuna kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. (İLKHA)