Süt ürünleri esnafı bu yıl satışlardan memnun

Mardin Peynirciler Çarşısı esnafı, bu yıl süt ürünlerinde bolluk ve bereketin yaşandığını dile getirerek, satışların halen devam ettiğini belirtti.

Ekleme: 22.06.2023 10:05:08 / Güncelleme: 22.06.2023 10:51:44 / Röportaj / Mardin Haberleri
Destek için 

Sofralarda günlük olarak tüketilen ve vazgeçilmez ürünlerden olan süt ürünleri ve özellikle de peynir hakkında İLKHA mikrofonuna konuşan Mardin esnafı, bu yıl satışlardan memnun kaldıklarını ifade etti. 

Esnaf, ayrıca bu senenin peynir ve süt ürenlerinde bolluk, bereket ve kalite olduğunu belirterek, geçen yıllarda peynir satışlarının daha erken bittiğini, bu yıl ise satışların halen devam ettiğine dikkat çekti. 

Allah'ın verdiği bereketle bu yıl peynir ürününden memnun kaldıklarını ifade eden Masum Murat Kürşat, "Şükürler olsun bu sene peynirimiz iyi devam etti. Her yıl normalde mayıs ayının sonlarında bitiyordu şu anda temmuz ayında olmamıza rağmen Allah'ın lütfuyla peynir bereketimiz, satışımız devam ediyor. Allah-u Teala bize güzel bir nimet vermiş bizler de inşallah bu bereketin devamına şahitlik ederiz." dedi. 

"Bu yıl Allah'a şükür peynirimiz bol" 

Masum Murat Kürşat

Ürünlerin kalitesi ve fiyatları hakkında bilgi aktaran Kürşat, "Kalitesi çok güzel fiyat konusunda da normal bandında seyrediyor. Bu sene bizim tahminlerimize göre mayıs ayında kilosu 120-130 göreceğini bekliyorduk ama şu anda 90 bandında gidiyor. Geçen senelere göre de çok iyi. Ayrıca geçen senelerde mayıs ayında peynirlerimiz erken bitiyordu. Bu yıl elhamdülillah Allah'a şükür peynirimiz bol. Bu bolluk ve bereket bütün doğu bölgeleri içindir. Tek sıkıntımız piyasada biraz oynama olabiliyor. Millete göre fiyat da yüksek gelebiliyor. Bu konuda biraz alım gücü azalmış durumda. Mardin'de yapılan peynir, koyun, keçi ve inekten yapılıyor. Koyun tarafı çok lezzetli oluyor. Zaten Mardin'de üretilen peynir kaliteli ve lezzetli olduğundan fazla Mardin'de durmayıp İstanbul'a başka şehirlere gönderiliyor." şeklinde konuştu.

Peynirin muhafazası hakkında da bilgi veren Kürşat, "Peynir elimize geçtiğinde bir kap içerisinde bırakmadan önce tuzluyoruz. Tuzlamanın sebebi de peynirin kapta rengi, kokusu ve tadının bozulmaması içindir. Bazıları da eriterek kaplarda saklayıp satışa veriliyor. Eritilmiş hali daha uygundur. Bunca yıldır esnaflık yapmaktayım peynir ve süt ürünlerine her zaman rağbet ediliyor." diye kaydetti.

"Mardin peyniri her türlü rağbet görüyor" 

Abdurrahman Karataş

Abdurrahman Karataş, peynir fiyatlarının normal olarak seyrettiğini belirterek, "Şu an süt ve peynir ürünlerde bolluk normal seyretmektedir. Eskiye göre biraz daha azalmış. Şu an 80-90 bazında fiyatlarından satıyoruz. Geçen yıl kilosu 50-60 liradan satılıyordu. Yem fiyatlarının yükselmesiyle de peynir ve süt ürünleri biraz yükseldi. Ama yine de Mardin peynirine rağbet ediliyor. Mardin peyniri Tamamen köyden geldiği için organik bir ortamda yapılıyor. Bu yıl da kalitesi çok daha iyidir. Fiyatlar şu an normaldir. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla da daha çok alımı yapılıyor." şeklinde ifade etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler