Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan çalışmalarda hasar gören binalar tespit edilerek yıkım kararı alınmasına rağmen, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmasının yavaş ilerlemesi çevreye ve etrafından geçenlere tehlike arz ediyor.
Deprem sonrası yapılan çalışmalarda hasar gören binalar tespit edilerek yıkım kararı alınmasına rağmen, herhangi bir yıkım çalışmasına henüz başlanmaması, hasarlı binalarda tehlike oluşturuyor
Şanlıurfa halkı, deprem sonrası halkın sorun ve sıkıntılarını giderilmesi için AFAD ve Belediyelerin yıkılmayan ağır hasarlı binaların tehlikeye yol açtığını belirterek, bir an önce yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
"Riskli olan birçok binanın etrafında çocuklar oynuyorlar"
İsmail Çiftçi
Yıkımların hızlandırılması gerektiğini ifade eden İsmail Çiftçi, "Yıkıma yeni başlamışlar biraz hızlandırsalar iyi olur hatta geç kalınmış bir şey. Seçim araya girince ertelediler. Yapılan bir yanlış da ilk önce orta hasarlı dedikleri binalara sonradan ağır harslı dediler. Kontrole giden ilk ekip bilinçsiz bir ekip mi yanlış karar verdiler, millet bu şekilde perişan oldu. Hanımın dayısına ilk önce oturun dediler şimdide ağır hasarlı boşaltın yıkılacak dediler. Hangi binanın yıkılacağına henüz karar veremediler. Riskli olan birçok binanın etrafında çocuklar oynuyorlar, yarın bir gün madde bağımlıları gidip mesken edinecekler oraları, biran önce yıkılsa iyi olur. Binaları yıkılanlara nerde konut yapacaklar yıkılan yerlere ne yapacaklar birde böyle bir sorun var, evleri yıkılanlar nerde oturacaklar. Devletin iyi bir ekiple önce karar verip sonra hızlı bir çalışmayla hepsini yıkmaları gerekiyor, çocuklar etrafında oynuyorlar bir rüzgâr eserse tepesine bir şey düşerse ne olacak. Önümüz yaz devlet ir an önce karar verip bu güneşli günleri değerlendirirse iyi olacak." dedi.
"6 ayda buraların bitmesi gerekirdi belediyeler çok yavaş çalışıyor"
Fatma Kızıl
Ağır hasarlı binaların çevreye büyük tehlike arz ettiğini belirten Fatma Kızıl, " Ağır hasarlı binaların biran önce yıkılması gerekiyor çünkü tehlike arz ediyor, buralar işlek yerler çarşının göbeği. Burada en son bina yıkıldığı zaman bende buradaydım deprem oldu diye çok korktuk dışarı bir çıktık her taraf toz duman olmuş Allah dan biz orada değildik. İnsanların canı ve malı için tehlike oluşturuyor biliyorsunuz buradaki bir binayı yıktıkları zaman yanındaki binada hasar gördü, biran önce bu binaları yıkıp milleti kurtarmaları gerekiyor. Türkiye genelinde ne olacağını bilmiyoruz atık görüyoruz her yerde bir afet oluyor. Bizim mahallemizde de ağır hasarlı binalar var bir an önce yıkılması gerekiyor biz korka, korka geçiyoruz. Şanlıurfa diğer şehirler gibi değil deprem yok burada, biran önce buralarda yıkıma başlanması lazım. 6 ayda buraların bitmesi gerekirdi belediyeler çok yavaş çalışıyor." şeklinde konuştu.
"Ağır hasarlı binalar her an yıkılabilir"
Ahmet Yıldırım
Yıkılan binaların yıkım esnasında etrafındaki binalara zarar verdiğini yıkımın daha dikkatli yapılması gerektiğini dile getiren Ahmet Yıldırım, "Hepimiz insanız hepimiz vatandaşız bu ağır hasarlı binalar tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımızın başına bir taş parçası bir şey düşerse ölebilir. AFAD veya belediye kim sorumluysa buralardan bir an önce buraları yıkması lazım. Binalar yıkıldığı zaman tehlike arz eder yanındaki binalara zarar verebilir. Bir vatandaş olarak bunu söylemek istiyorum, bu binalar her an yıkılabilir artçı depremler de başladı Allah korusun ufak bir sarsıntıda yine yıkılabilir. Ağır hasarlı binaların bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılması lazım. Yıkılan binaları görüyoruz yıkılırken etrafındaki binalara da zarar veriyor. Bir vatandaş olarak arz ederiz ki bu ağır hasarlı binalar bir an önce yıkılsın. Yetkililere sesleniyoruz yani herhangi bir vatandaş öldükten sonramı yıkılacak. Balkonları yıkılan binalardan taşlar sarkıyor ve altından bir sürü vatandaş geçiyor birine bir şey olsa ne yapacaklar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)