Kuveyt Veliaht Prensi'nden milletvekillerine çağrı

Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 6 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından Ulusal Meclise giren tüm milletvekillerini ülkedeki "tıkanıklığın" tüm nedenlerini ortadan kaldırmak için hükümetle "yapıcı işbirliğini" etkinleştirmeye çağırdı.

Ekleme: 20.06.2023 14:23:57 / Güncelleme: 20.06.2023 14:23:57 / Dünya
Destek için 

Kuveyt resmi ajansı KUNA'nın haberine göre, Veliaht Prens Sabah, 6 Haziran'da yapılan seçimler sonrası Ulusal Meclisin açılışında bir konuşma yaptı.

Sabah, "Artık küskünlüğün kaynağı ve başarıların önünde bir engel haline gelen çatışmalar, hesaplaşmalar ve krizler uydurarak, zaman, çaba ve imkanları boşa harcamaya yer yok. İşlerin birbirine karıştırılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Milletvekillerinin önlerindeki zorluklara ilişkin farkındalıklarına ve yeminlerine bağlılıklarına güvendiğini dile getiren Sabah, "Parlamentonun rolünden yola çıkarak, Ulusal Meclis üyelerini tüm gerginlik nedenlerini ortadan kaldırmak için hükümetle yapıcı işbirliğini etkinleştirmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sabah, milletvekillerinin anayasal araçları akıllıca kullanmadan önce demokratik uygulamayı geliştirmeleri, yasama ve denetleme rolünü etkinleştirmeleri ve hükümete bunu tamamlaması için yeterli zamanı vermeleri gerektiğini belirtti.