Hamas heyetinin Tahran ziyareti sürüyor

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye liderliğindeki heyet, Tahran'da, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan ile görüştü.

Ekleme: 20.06.2023 09:30:05 / Güncelleme: 20.06.2023 09:31:02 / Dünya
Destek için 

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ahmediyan, Tahran'da bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir araya geldi.

Filistin'deki durumun ele alındığı görüşmede Ahmadiyan, işgal altındaki topraklarda yaşanan son gelişmelerin siyonistlerin sözde liderlerinde korku ve kafa karışıklığına neden olduğunu belirterek, "Filistin'de 75 yılı aşkın süredir devam eden işgali bitirmenin en etkili yöntemi direniştir." dedi.

Direniş gruplarının kazanımlarından bugün tüm İslam dünyasının memnuniyet duyduğunu dile getiren Ahmediyan, "Kudüs Kılıcı savaşı direniş alanında bir dönüm noktası oldu ve stratejik kazanımların elde edilmesine yol açtı." ifadesini kullandı.

Ahmediyan, "İslam dünyasının temel sorunu Filistin'dir. Bölgede direniş aktörleri başta olmak üzere Müslümanlar arasındaki birliğin pekiştirilmesi siyonist düşman ve destekçilerine büyük zararlar verecektir." açıklamasını yaptı.

Düşmanların direniş gruplarını birbirinden koparmaya çalıştığını belirten Ahmediyan, "Son savaşta direniş gruplarının İslami Cihad Hareketi'ne verdiği destek, siyonist düşmanı bu komplo konusunda hayal kırıklığına uğrattı." değerlendirmesinde bulundu.

Hamas'ın, siyonist düşmana karşı gösterdiği direnişi övgüyle karşılayan İranlı yetkili, "Bir zamanlar Gazze'de sadece kendini savunmak için savaşan Filistin direniş grupları, artık Batı Şeria'daki varlığını da güçlendirdi." diye konuştu.

İsmail Heniyye liderliğindeki heyet, İranlı yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere önceki gün Tahran'a gitmişti.

Heyette, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin yanı sıra Siyasi Büro üyeleri Nizar Awadullah, Halil el-Hayye, Muhammed Nasr ve Halid Kadumi yer alıyor. (İLKHA)